Trend

Az új Office: kisokos a modern háziasszonyoknak

Egy szép szombat délelőttön Kata elment bevásárolni, a bolt bejáratánál előkapta a papírcetlit. Szerette összeírni, mi kell otthon, így véletlenül sem vásárolt felesleges dolgokat. Aztán megcsörrent a telefon: férje, Marcell hívta, hogy olajat mégsem kell vennie, mert az van otthon, vegyen inkább egy csomag papír zsebkendőt. Kata kapkodni kezdett, tollat keresett. Férje hamarosan "életmentő" ötlettel állt elő.

Marcell úgy gondolta, kipróbálja a Microsoft Office 365 Otthoni Prémium előfizetést. A családban négy különböző számítógépet használnak, így jó ötletnek bizonyult, hogy havi háromezer forintért minden gépen legálisan használhatják egyebek mellett a szövegszerkesztőt, a Wordöt, a táblázatkezelőt, az Excel-t, és a jegyzetkészítőt, a OneNote-ot: elengedhetetlen kellékeit egy korszerű, digitális otthonnak. Mi több, Marcell is hozzáférhet ezekhez okostelefonján keresztül, így ha nincs otthon, akkor is leellenőrizheti a gyerekek házi feladatát vagy a családi költségvetést mobilján keresztül.

Az új Office: kisokos a modern háziasszonyoknak

Kata mégis annak örül legjobban, hogy ha ismét bevásárolni megy, nem kell papírfecnivel, tollal bajlódnia. Ha valami kimaradt a bevásárlólistából, Marcell otthon, a saját táblagépén kiegészíti a hiányzó darabbal a listát, amiről Kata a boltban azonnal értesül, a beszerzett tételeket pedig egy érintéssel kipipálhatja.

Az új Office: kisokos a modern háziasszonyoknak

Az új Office-t így ma már ugyanúgy használják, mint bármely szolgáltatást a háztartásban: a havidíjért alaposan megszerkesztett házi feladatot, meghívót, hivatalos dokumentumot készíthetnek, pontos házi költségvetést vezethetnek, jegyzetelhetnek és levelezhetnek. Egy előfizetéssel Kata, Marcell és két iskoláskorú gyermekük összesen 5 számítógépén tudják használni az Office-csomag programjait, s a havi 60 perc Skype-hívásnak köszönhetően hétvégente Kata Svájcban élő nagynénjét is ingyen fel tudják hívni vezetékes telefonján. Marcell pedig legszívesebben a 27 gigabájtos SkyDrive-fiókot használja, ahova a család összes dokumentumát és fényképét fel tudja tölteni úgy, hogy azokat a családtagok bárhol, bármilyen eszközről elérik. Azóta a nagyi vasárnaponként újabb s újabb képeket csodálhat meg az unokáiról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top