Trend

7 trend, ami mindent vitt 2019-ben

Neontól a műbőrig... Így divatoztunk 2019-ben.

Neon

neon divat
Megnézem
Összes kép (4)

A tavaszi–nyári szezon markáns visszatérői voltak a neonszínek. A trend a ruhákon, a kiegészítőkön és a lábbeliken is éreztette a hatását. A világ divatfővárosaiban imádták, Magyarországon viszont kevesebben vállalták be a neonos árnyalatú holmikat. Az irányzat az őszi–téli hónapokra visszavonult, de 2020-ra még várható belőle a második, az ideinél is intenzívebb hullám.

Paperbag

Megnézem
Összes kép (4)

Bár a paperbag, vagyis a magas, papírzacskószerű derékrésszel és vastag övvel ellátott fazon nem 2019-es újdonság volt, mégis idén terjedtek el igazán az ilyen szabású nadrágok és szoknyák. Ez volt ebben az évben az a bizonyos „kötelező” darab, amit sokkal többen hordtak annál, mint ahány embernek valóban jól is áll. Az irányzat ráadásul még egyáltalán nincs lefutóban, 2020-ra is bőven velünk marad.

Batikolt

Megnézem
Összes kép (4)

Jó húsz év mellőzöttség után a batikolt minták is újra divatba jöttek. Itthon a trend hasonlóan távolságtartó fogadtatásban részesült, mint a neonirányzat, inkább csak a fesztiváldivatban érvényesült igazán, külföldön viszont ez is ott volt a fashionisták 2019-es favoritjai között, olyannyira, hogy a megszokott bohém-hippis mellett egy szofisztikáltabb, elegánsabb vonalon is futott. Valószínűleg azonban ezzel néhány évre ki is fújt.

Kabátruha

Megnézem
Összes kép (4)

A dupla soros gombolású kabátruhák Meghan hercegné ruhatárának kulcsdarabjai, ez a fazon pedig, jelentős részben nyilván az ő hatására, idén hatalmas divat lett. A tavaszi–nyári szezonban elsősorban az ujjatlan modellek mentek, míg jelenleg a hosszú ujjú blézerruhák közül válogathatunk bőségzavarban a fast fashion márkák üzleteiben. Szerethető trend, jövő évre is megtartanánk.  

Pliszírozott szoknyák

Megnézem
Összes kép (4)

A pliszírozott szoknyák sem ebben az évben tértek vissza a divat fősodrába, ám a trend mégis idén erősödött fel igazán. A legváltozatosabb anyagokból, színekben és stílusokban, térden alul mindenféle hosszban porondon vannak most ezek a modellek. A trendelőrejelzések szerint az irányzat 2020-ba is elkísér bennünket.

Áttetsző

Megnézem
Összes kép (4)

Az áttetsző, vagy akár teljesen átlátszó, egy szál semmi ruhadarabok nagyon jó érzékkel az őszi-téli szezonra jöttek divatba, méghozzá olyan intenzitással, mint semmi más ebben az évben. A fast fashion boltok aktuális kollekcióiban határozottan ez az egyik uralkodó áramlat (a másikról a következő bekezdésben lesz szó), ami egyrészt jó, mert megragadóan finom, látványos és nőies trend, másrészt viszont máris kellőképpen túltolták ahhoz, hogy rövid úton kifulladjon.  

Bőr-műbőr

Megnézem
Összes kép (4)

Az őszi-téli hónapok másik domináns irányzata a bőr- és műbőrholmik trendje. Ezek az anyagok persze sosem mennek ki teljesen a divatból, hiszen minimum cipők, táskák és dzsekik formájában minden évben hordjuk őket. Ebben a szezonban azonban a bőr és a műbőr nagyságrendekkel hangsúlyosabban és jóval sokoldalúbban van jelen az öltözködésünkben, szinte az összes ruhadarabon és kiegészítőn. Az irányzat várhatóan 2020-ba is velünk jön, sőt a trendelőrejelzések azt mutatják, tavasztól színesedik majd.

Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top