Trend

16 pusztító ruhadarab, amit a leárazásokon sem tudnak eladni

Eleve kár volt rájuk pazarolni az anyagot...

Homokalapon madárkaki- és viragmintás kabát

leárazás ronda ruhák

Reserved, 9995 Ft

A fazon modern, a mintát viszont retrónak nevezni sértés lenne azokkal a gyártókkal szemben, akik sokkal kevesebb technikai eszközzel felszerelve gyártották le az első virágmintás poliésztereket. Valószínűleg ez a színkombináció jobban nézett ki a számítógép képernyőjén, amelyen tervezték. Egy farmerhez fel lehetne venni, de ugye minek.

Fényes, V-kivágású, szekrényben rohadós ruha

leárazás ronda ruhák

Reserved, 4990 Ft

Sok baj van ezzel a ruhával azonkívül is, hogy szúr, ami eleve vállalhatatlan. Például az, hogy elvileg mini, de annak túl hosszú, valamint hogy oldalt leesik a válla, holott nekem a vállam a testem legszélesebb része. Meg úgy általában véve olcsónak tűnik, holott eredeti áron nem is volt az.

Űrhajósszoknya 

leárazás ronda ruhák

Reserved, 999 forint

Tűzveszélyes és gyűrött. Vasalni nem lehet, gőzölni talán igen. Na de ki gőzölgetne egy ruhadarabot, ami ránézésre inkább szélvédőtisztító kendő, mint szoknya?

Diszkós blúz és strichelős szoknya

leárazás ronda ruhák

Zara, mindkettő 2995 Ft

Az egy dolog, hogy a két cucc nem illik egymáshoz – végül is a nyolcvanas években, melyeknek divatja egyébként inspirálta ezeket a darabokat, a lila és a pink párosítása nem volt szokatlan. A szoknya a filmes hatású anyagtól eltekintve akár jó is lehetne, viszont a blúz válltömésének a méretére számomra nincs elfogadható magyarázat. Nem vagyok válltömésellenes, de ami sok, az sok.

Leopárdmintás ruha

leárazás ronda ruhák

Zara, 1995 Ft

Erről a ruháról messziről látszik az igénytelenség. A fazonja annak ellenére jó, hogy nem nekem való, még az anyag is elmenne, ha a minta nem sikerült volna ilyen rettenetesen rondára. Ez a leopárdminta leginkább olyan, mint amilyeneket a kilencvenes évek lengyel piacain lehetett látni.

Cérnás ruha 

leárazás ronda ruhák

Zara, 4995 Ft

Ebben a ruhában úgy néztem ki, mint egy acélkék medve csirkelábakkal. Talán azért is került a leárazott darabok közé, mert annyira kövérít, hogy nincs az a body positivity, ami ezt ellensúlyozni tudná. Pedig a színe szép, és az anyaga is érdekes. A cicák imádnák összerontani.

Nagyiruha

leárazás ronda ruhák

Zara, 4995 Ft

Elegáns, nőies és nagyon ronda. Ez a darab valójában egy a száz közül, melyeket ebből a típusból a mostani szezonban megpróbálnak ránk sózni a gyártók. A szóban forgó mintákkal az a baj, hogy csak nagyon jó minőségű, kicsit merevebb anyagon mutatnak jól. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy vajon kinek állhatnak jól.

Kigyúrtállat-mintás ruha

leárazás ronda ruhák

Zara, 4995 Ft

Az anyaga, mint a smirglipapír, fénye a Marsig világít. Csodálkozom rajta, hogy csípőben kicsit szűk, derékban bő, holott olyannyira standard méret vagyok, hogy a gyártó mérettáblázatának centire pontosan megfelelek. Rondasága ellenére van benne valami vonzó, de ellenálltam a kísértésnek, hogy megvegyem. 

Terhesruha

leárazás ronda ruhák

Pull & Bear, 2995 Ft

Bár sosem voltam terhes, szerintem ez a fazon lehet minden kismama rémálma. Úgy lehet elrejteni benne a pocakot, mint mondjuk egy hordóban egy tűt.

Presszóba menős ruha a nyolcvanas évekből

leárazás ronda ruhák

Pull & Bear 2995 Ft

Ha az öv nem lenne ugyanabból a nagyon vékony, mozdulatra szakadó anyagból, mint a ruha, akár vállalható is lenne bizonyos keretek között. Például egy nyári estén, valami falunapon, jó néhány fröccs után.  

Nejlontáska-felső

leárazás ronda ruhák

Stradivarius, 2995 Ft

A mintát is sokat látjuk, az anyagot is, illetve a fazont is. A három elem kombinációja viszont olyan hatást kelt, mintha lenne egy önálló életet elő tárgy, mely parazitaként rátelepszik egy emberi testre, és azt viseli. A mintás, hatalmas organzarengetegben akkor is elvesznék, ha kizárólag feketével viselném, és fél kiló kanárisminket tennék fel.

Low budget Katalin hercegné-ruha

leárazás ronda ruhák

Stradivarius, 4995 Ft

Messziről egész elegáns hatást kelthet, hiszen legalább nem fekete alapon terpeszkednek a hatalmas virágok. De ez a hatás is csak addig érvényesül, amíg a beleszőtt ezüstszál fel nem tűnik: ennek aranynak kéne lennie inkább, hogy illeszkedjen a ruha melegebb színeihez. Emellett a mellvarrásnál buggyos, ami azt jelenti, hogy úgy néz ki, mintha a mell lejjebb lenne a normál helyénél; ennek nem hiszem, hogy sok nő örülne.

Terepmintás nejlonköntösruha

leárazás ronda ruhák

H&M, 1500 Ft

Az ára mindent elmond erről a darabról. Az anyaga akár egy bugyié, a mintája viszont keménykedést sugall. Kizárólag sztriptízkelléknek alkalmas, de arra is könnyen lehet jobb ruhát választani.

Rorschach-teszt-mintás ruha 

leárazás ronda ruhák

H&M, 3200 Ft

A többi leárazott ruhához képest jól áll, de ez valószínűleg a testfelépítésemnek köszönhető, melyben a mellek nem kaptak szerepet. Így akinél ez másképp van, túl mélynek fogja tartani a kivágást. Az anyaga ugyanaz a szúrós, üveggyapotszerű keverék, mint a hasonló állatmintás Zara ruháé, elviseléséhez minimum két feles kell.

Tájképdzseki

leárazás ronda ruhák

Bershka, 7995 Ft

Ez a dzseki nagyon ronda, de van benne valami bájos. Akinek van jó pár normális pufidzsekije, és még egyre vágyik, annak jó lehet. Nagyon meleg, de mivel rövid, ez csak félsiker.

Izé

leárazás ronda ruhák

Bershka, 1595 Ft

A kilencvenes évek közepén a fél karomat odaadtam volna egy ilyen cuccért, most viszont nehezemre esik lekövetni, hogy mi is volt a vonzó ebben az eklektikus dizájnban, ami ráadásul átlátszó rózsaszín tüllön díszeleg. Lehetne párosítani egy farmershorttal, de minek: akkor már inkább felvennék egy sima atlétát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top