Trend

Pattanástérkép: ezt jelzi, hogy az arcod mely részén pattogtál ki

Az arc egyes területein megjelenő pattanások különféle szerveid problémáiról árulkodhatnak.

Az ősi kínai, illetve az ajurvédikus orvoslás is úgy tartja: a test különféle szerveinek problémáiról árulkodik, hogy az arcod mely részén jelentkeznek pattanások. Bár az elméletre kevés tudományos bizonyíték van, néhány kutatás már alátámasztja, hogy bizonyos szervi bajok valóban összefügésbe hozhatók az arcon megjelenő pattanásokkal. 

pattanás

Illusztráció: Profimedia

Homlok

A homlokon jelentkező pattanások emésztőrendszeri gondokra utalhatnak. A helytelen táplálkozás és a stresszes életmód is okozhatja ezeket, de olyan betegségeket is jelezhetnek, mint például az irritábilis bél szindróma.

Hajvonal és halánték

A hajvonal és a halánték a vesék és a húgyhólyag állapotáról árulkodnak. Ha itt vagy pattanásos, elképzelhető, hogy fertőzések, gyulladások áll fenn ezekben a szerveidben. A gyógyszerek bizonyos összetevőire való érzékenység legnagyobb eséllyel szintén ezen a területen okoz pattanásokat.

Szemöldök

A szemöldök környéke a máj megfelelője. A máj méregtelenítő szerepet játszik, így ha itt pattogsz ki, valószínűleg túl sok méreganyag halmozódott fel a szervezetedben, például a rossz étrend miatt.

Orr

Az orr bal oldala a szív bal oldalát, míg a jobb oldala a jobb oldalát jelképezi az arcon. A mitesszerek koszorúér-rendellenességeket, míg a pattanások vérnyomás- vagy koleszterinproblémákat jelezhetnek.

Orcák

Az orcák a gyomor, lép és légzőrendszer egészségéről árulkodnak. Az e területen megjelenő pattanások allergiákra figyelmeztetnek, de a dohányzás is okozhatja azokat.

Fül

Előfordul, hogy a fülednél jön elő egy pattanás. Néha nagyobb és fáj is. Iszol te eleget? A fülkörnyéki pattanások ugyanis a vesék túlterheltségét vagy nem megfelelő működését jelzik. Segíts a vesédnek, fogyassz több folyadékot, de legyen kevesebb koffeintartalmú ital és csökkentsd a sóbevitelt!

Áll és állkapocs

Az állkapocs és az áll  hormonális és reproduktív rendszernek felel meg. Ha a hormonális egyensúlyod felborul, ezen a területen pattogsz ki, de a menstruáció idején is itt jelennek meg legtöbbször a pattanások.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top