nlc.hu
Trend

Virágkoszorú hajba

Hogyan fonjunk csodás virágkoszorút a hajunkba mezei virágokból?

Akár esküvőd lesz, akár fesztiválozni mész, néhány egyszerű lépéssel te is készíthetsz a hajadba bámulatos virágkoszorút a nyár virágaiból.

A hajba fonható virágkoszorú rendkívüli és elegáns módja annak, hogy a megjelenésünk a legkáprázatosabb legyen akár esküvőről, fesztiválról vagy randiról legyen szó. Ma már számtalan műanyagból készült virágos hajpánt, diadém érhető el, azonban ezekről általában messziről lerí, hogy nem igaziak. A friss virágokból font koszorú ugyan nem maradandó, mégis gyönyörűen tükrözi az évszak szépségét, ráadásul isteni az illata. Egészen biztos, hogy kitűnünk a tömegből ezzel a virágos frizurával.

Hogyan fonjunk virágból koszorút?

Virágkoszorú mezei virágokból. Fotó: Unsplash

Ehhez azonban meg kell tanulnunk, hogyan fonjuk úgy, hogy az ne essen szét, és legalább a nap végéig tartson. A DIY virágkoszorút könnyű elkészíteni, és karbantartani. Lássuk, milyen alapanyagokra lesz hozzá szükségünk:

  • Virágos szalag: Ezt tarja össze majd a friss virágokat, ráadásul könnyen beleolvad virágmintákkal a környezetébe.
  • Olló: Egy jó éles ollóra lesz szükségünk a virágok, a huzalok és a szalag vágásához.
  • Kézműves huzal: Ezzel könnyebben lehet dolgozni, mint az előre vágott hozalokkal, hiszen ezzel pontosan le tudjuk mérni a fej körfogatát. Ez fogjuk használni arra, hogy virágokat kössünk a koszorúba.
  • Drót: Ez lesz a koszorú kényelmes alapja
  • Virágok: Szedjünk virágokat a mezőn, majd kb. 5-7 centiméterre mindegyiket.

A különböző virágok eltérő hangulatot teremtenek. A nagyméretű virágok merész választások, ha szereted a reflektorfényt. A kisebbek finomabb megjelenést adnak. Használhatunk százszorszépet, dáliát, pünkösdi rózsát szegfűt, kökörcsint, tátikát, melyeket különféle zöldekkel, például borostyánnal, mirtusszal, páfrányfélékkel tölthetünk fel.

A lépéseket ebben a videóban találhatod, de nyugodtan el is rugaszkodhatsz, és kreatívan alkothatod meg saját virágos hajkoszorúdat!

(via)

További cikkeink a nyár virágairól

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top