Szabadidő

Ültesd a kertedbe II. Erzsébet, vagy Katalin hercegné kedvenc virágait!

II. Erzsébet a színes, látványos virágokért lelkesedik, ám Katalin és Camilla a letisztult, fehér növényeket kedveli. Az ötéves Sarolta hercegnőről pedig egy csodálatos virágot neveztek el, amit imádni fogsz!

II. Erzsébet imádja az élénkebb színeket. Azt mondta egyszer, hogy azért jár ilyen ruhákban, mert különben senki nem látná, hogy megérkezik, Azért ezzel vitatkoznánk. Ám az uralkodó nemcsak a ruhákban, hanem a virágokban is kedveli a vidám, élénk színeket. Beszámolók szerint a Buckingham-palotában és Windsorban is mindig készítenek a lakosztályába egy kisebb csokor kankalint, ami a kedvence. A látványos virág a tavasz és a nyár hírnöke, azt üzeni: kitartást, hamarosan itt a nyár! Amint elmúltak a fagyok, a kertbe, vagy a balkonládába lehet kiültetni az olcsóbb virágot. Világos helyet keressünk neki, de közvetlen napfény ne érje. Ajánlott naponta, csak kevesebb vízzel locsolni, és ha hűvös  a lakásunk, akkor igazán otthonosan érzi majd magát benne az uralkodó kedvence. II. Erzsébet egyébként ragaszkodik a kedvenceihez. Nemcsak a kankalinhoz hűséges, de a kedvenc körömlakkjához is, amit 1989 óta használ.

Színes virág a kankalin, vagyis primula

Kankalin, vagy primula – Az egyik legszínesevv virág (fotó: Getty Images)

Katalin hercegné is nagy kedvelője az egyszerűbb virágoknak. Ám ő a hófehér gyöngyvirágra szavaz, amely egyébként a menyasszonyi csokrában is helyet kapott. Ha egyszer elszaporodott a kertünkben, akkor már nyertünk! A gyöngyvirág kedveli a nyirkos talajt, és az árnyékos helyeket. Virágzása májusban és júniusban várható.

Katalin hercegné kezében kedvenc virágával

Katalin hercegné esküvőjén is volt a csokorban gyöngyvirág. (fotó: Kurt Krieger/Corbis via Getty Images)

Meghan Markle kedvence a bazsarózsa, vagy pünkösdi rózsa. Tudtad, hogy a kék kivételével, szinte minden színben kapható már? Hogy melyik árnyalat Meghan kedvence? Nos, a klasszikus rózsaszín. Akkor a legszebb, ha hatalmas csokrot készítünk belőle.

Pazar látvány a virágoktól roskadozó bokor

Pazar látvány a virágoktól roskadozó bokor (Fotó: Getty Images)

Camilla hercegnő lelkes kertész. Az egyszerűbb, de elegáns virágokat kedveli. Érdekesség, hogy az menyasszonyi csokrában volt kankalin és gyöngyvirág is. Ám amit a legjobban kedvel, az a közönséges mirtusz, amit már az ókorban többfelé termesztettek.  A mirtusz természetes élőhelyén 5–7 méterre, dézsában gondozva mintegy méteresre nőhet meg. Ha a kertben akarjuk nevelgetni, akkor keressünk neki napos helyet, de ügyeljünk arra, hogy a földje mindig nedves legyen. Mérsékelten fagytűrő!

Mirtusz, Camilla hercegnő kedvenc virága

Mirtusz, Camilla hercegnő kedvenc virága (fotó: Getty Images)

Az ötéves Sarolta hercegnőnek még nincs egyetlen, kednvenc virága. Azonban 2016-ban elneveztek róla egy zöld és rózsaszín pasztell árnyalatú krizantént, ami azóta igazán népszerű növény a britek kertjeiben.

Sarolta hercegnőről elnevezett Krizantém

A Sarolta hercegnőről elnevezett Krizantém (fotó: Getty Images)

Hát, ez királyi!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top