Trend

Használtan is levadászhatsz divatos ruhákat, mutatunk rá 10 bizonyítékot

Igazi kincsekre lelhetünk a használt ruhák között, mi is találtunk tízet. Dizájner márkák és fast fashion kedvencek következnek, egyenesen a turkálókból.

Mindenki más okból turizik, de egy biztos, használt ruhákból is pöpec ruhatárat állíthatunk össze, olyat, aminek darabjairól senki nem mondja meg, honnan és mennyiért vettük. Igaz, a fokozott vadászszenvedély nem árt, hisz méretválaszték nincs, a fast fashion által kitermelt rongyok pedig a turkálókban sem szépülnek meg, de lássuk be, innen szép nyerni, ezért mámoros érzés egy-egy menő darabra rátalálni. Találtunk mi is tízet, mutatjuk! 

Turkálós trendek

Illúzióba azért ne ringassuk magunkat, bár villamgyorsan pörögnek ki a kollekciók, ne a legutolsó divat szerint ruhákat keressük a turkálókban. Kifoghatunk persze ilyeneket is, de nagyobb esélyekkel indulunk, ha klasszikus fazonokra, az “örök darabokra” utazunk. Az A-vonalú vagy bodycon ruhák abszolút ilyenek, de a pliszírozott szoknyákkal sem nyúlunk mellé. A virágmintás, paisley mintás ruhák szintén időtálló divatbefektetések – ha jól állnak -, mint ahogyan egy farmer ceruzaszoknya is jó választás.

1. Kék-fekete mintás, állítható derekú nyári ruha – Zizzi – Ruhavadász

2. Fekete maxiruha, alján díszítéssel – Desigual – Ruhaözön

3. Paisley mintás nyári ruha – Warehouse – Remix

Turimustra - Hétköznapi nyári ruhák

Turimustra – Hétköznapi nyári ruhák

4. Királykék overál – Lola&Liza – Ruhavadász

5. Zsebes nyári ruha – H&M – Remix 

Kritikus turizás

A turkálókban néha tényleg fillérekért tudunk hozzájutni divatos ruhákhoz, nem árt azonban ekkor is kritikusnak lenni. Ha nem értesz a ruhák átalakításához és varrónőre sem szeretnél költeni, turis ruhából is csak olyat vegyél, ami tökéletesen passzol az alakodra és méretben megfelelő. Az “ennyiért jó lesz” mentalitás sosem vezet jóra, a kishibás öltözék kishibás megjelenéshez vezet, ezt pedig miért akarnánk magunknak? 

6. A-vonalú ruha – L.K. Bennett – Remix

7. Fodrokkal díszített, virágos ruha – Topshop – Ruhaözön

8. Elegáns virágos ruha – Next – Ruhaözön

Turimustra - Elegáns ruhák

Turimustra – Elegáns ruhák

9. Zöld, derékban csípett ruha – Per Una – Ruhaözön

10. Kockás koktélruha – Marc Jacobs – Remix

Divattippek nyárra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.