nlc.hu
Trend

Divatos sztárfrizurák

5 ikonikus sztárfrizura, ami újra divatba jön

Audrey Hepburn minifrufruja, de Vivien Leigh hullámai is visszatér a frizuradivatba az előttünk álló szezonban...

A Castle-bubi

Irene Castle és férje, Vernon a 20. század elején népszerű táncosok voltak az Egyesült Államokban, akik a Broadway-n és a némafilmekben is szerepeltek. Az 1920-as években Castle volt az első ismert nő, aki rövidre vágatta a haját, amivel divatot teremtett a flapper-korszak fashionistáinak körében. Az övéhez hasonló, egészen rövid, hullámos bubifrizura az elkövetkezendő hónapokban a bubi irányzat egyik legerősebb trendje lesz.

Irene Castle

Irene Castle (Fotó: Culture Club/Getty Images)

Vivien Leigh hullámai

A már jó ideje felkapott felkapott long bob, vagyis a hosszabb bubi is behullámosodik az őszi-téli szezonra. Épp úgy, ahogy Hollywood hőskorának dívái, többek között Jean Harlow vagy Vivien Leigh viselték a 1930-1940-es években.

Vivien Leigh

Vivien Leigh (Fotó: Silver Screen Collection/Getty Images)

Audrey Hepburn frufruja

Audrey Hepburn az 1953-as Római vakáció című filmben viselte ezt a rövidre nyírt, kissé oldalra fésült minifrufrut. Az ilyen típusú frufru már az 1930-as években is divat volt, ám mégis legendás színésznő tette elsöprően népszerűvé. A minifrufru-irányzat már évek óta éledezőben van, az előttünk álló szezonban pedig a Hepburn-féle változat visszatérése adhat neki újabb lendületet.

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn (Fotó: Hulton Archive/Getty Images)

Brigitte Bardot függönyfrufruja

Bár pályafutása során más frizurákat is viselt, ha Brigitte Bardot megjelenik a lelki szemeink előtt, azt vélhetőleg hosszú, szőke tupírozott hajjal és függönyfrufruval teszi. Ha mostanában frufrut vágatnál, de az előző bekezdésben említett minit nem vállalnád be, válaszd ezt! A hétköznapokban fenntartani egyszerű, ha pedig nem frufrus hangulatban vagy, könnyedén elcsatolhatod, vagy a lófarkadhoz foghatod. 

Brigitte Bardot

Brigitte Bardot (Fotó: Evening Standard/Getty Images)

A Twiggy-pixie

A pixie frizurát többek között már Audrey Hepburn, Sophia Loren és Mia Farrow is viselte előtte, mégis a brit modell, Twiggy tette ikonikussá 1966-ban, ahogy őt magát is jelentős részben ez a frizura tette azzá, aki. A hajviselet az őszi-téli szezonban a sokadik reneszánszát éli majd. Mégis megunhatatlan.

Twiggy

Twiggy (Fotó: WATFORD/Mirrorpix/Mirrorpix via Getty Images)

Még több hajtrend:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top