nlc.hu
Trend

Beszáradt szempillaspirál ellenszere

Így lesz újra krémes a csomóssá vált szempillaspirál

A szempillaspirál szavatossága a felbontástól számított 3-6 hónap, azonban előfordulhat, hogy ennél hamarabb kellemetlenül megváltozik az állaga. Három módszert mutatunk, amivel újra krémessé teheted.

Ha azt veszed észre, hogy a szempillaspirálod beszáradt vagy csomóssá vált, még nem biztos, hogy ki kell dobni. A termék szavatossági ideje mindennapi használat mellett 3-4 hónap, ha viszont csak alkalmanként veszed elő, akár fél évig is eláll. Ha  ezen az időintervallumon belül változik meg az állaga, viszont más gond nincs vele (például nem büdösödött meg), akkor a most következő módszerekkel még simán megmenthető.

Szempillaspirál

Szempillaspirál (Fotó: Getty Images)

Forró víz

  • Tölts meg egy bögrét forró vízzel, majd a szempillaspirál tubusát – lezárt állapotban – tedd bele 5 percre! A meleg hatására a festék felpuhul és újra krémes állagúvá válik.
  • Az áztatást követően nyisd fel a tubust, és az applikátort megforgatva kevergesd át a festéket, majd ellenőrizd az állagát! Ha még mindig túl száraznak érzed vagy látsz még benne darabkákat, a spirálkefét is mosd át forró vízzel, majd újra keverd át vele a festéket, így még jobban fel tudod lazítani azt.

Kontaktlencse-folyadék

  • Csepegtess 3-4 csepp kontaktlencse-ápolófolyadékot a festékbe! Ennél többet ne, akkor ugyanis túlságosan híg lesz.
  • Zárd vissza a tubust, majd a tenyereid között, gyors mozdulatokkal dörzsölgesd addig, míg át nem melegszik. Az oldat és a hő fellazítja a festékben keletkezett csomókat, és az állaga újra olyan lesz, mint új korában.

Aloe vera

  • Ha van otthon aloe verád, vágj le róla egy kisebb darabot, és a belső, zselés feléből 1-2 borsónyi mennyiséget nyomkodj be a spirál tubusába!
  • Ezt követően az applikátort ki-be húzogatva alaposan keverd el a festéket az aloe verával! A zselé is alkalmas ugyanis arra, hogy fellazítsa a festéket.

Még több házi praktika

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top