Trend

5 tipp, hogyan készíts egyszerű, ragyogó szemsminket

Ha szereted a szemhangsúlyos sminkeket, a fénylő változatok is kedvedre lesznek. De hogyan készítsünk csillogó szemsminket a hétköznapokra, ami ráadásul gyorsan és egyszerűen megvan? Mutatjuk!

A fénylő szemsminkek nem csak a nyár kedvencei, ősszel sem kell búcsút inteni nekik még akkor sem, ha csak nappalra szeretnénk gyorsan egy kis színt feldobni. Hogyan csináljuk? Nem nagy ördöngösség, elég hozzá néhány aranyszabályt betartani.

1. Alapozz meg a ragyogásnak

Nem csak a szemsmink tartósságát növelik a szemhéj primerek, de a színek is szebben érvényesülnek, ha velük kezdjük a sminkelést. Használatuk egyszerű és gyors, ujjbegyünkkel pár mozdulattal rádolgozhatjuk a teljes szemhéjra a primert (értsd: ujjbeggyel felkenjük, és kész), majd egy következő mozdulattal már jöhet is rá a szín. Fényes szemhéjpúdereknél amiatt is javasolt a használata, mert az apró szemcsék sokkal kevésbé peregnek, ha primerre visszük fel a színt. 

Fénylő szemsminknél érdemes szemhéj primerrel kezdeni a sminkelést.

Fénylő szemsminknél érdemes szemhéj primerrel kezdeni a sminkelést (Fotó: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images)

2. Csillogás helyett ragyogás

Imádjuk a csillámokat, naná, egy ízléses nappali sminkhez azonban az is elég lehet, ha csak egy kis sejtelmes ragyogást adunk a szemhéjnak. Függetlenül attól, milyen szín mellett tesszük le a voksunkat, a nagyobb csillámszemcséket tartalmazó festékek helyett a selyemfényű változatokat keressük. Azokat, melyekben olyan aprók a fénylő részecskék, hogy az egységes, lágy ragyogást ad a szemhéjnak. Ezek ráadásul kevésbé is peregnek és eldolgozásuk is egy picit egyszerűbb.

Füstös szemsmink picinyke ragyogással.

Füstös szemsmink picinyke ragyogással (Fotó: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images)

3. Nyerők a natúr árnyalatok

A natúr, természetes színekből építkező szettek az ősz egyik legerősebb divattrendjét képviselik, mely a sminkeknél is visszaköszön. A földszínekből építkező aligsminkek ráadásul nemcsak szépek, de elkészítésük sem nehéz. Elég hozzá egy, arcszínünkhöz passzoló árnyalatú szemhéjpúder, melyből dolgozzunk el egy keveset a szempillák tövétől haladva felfelé és kifelé, folyamatosan elsatírozva, halványítva azt. Ha nincs kedved/időd ecsettel babrálni, egyszerűen csak vidd fel ujjbegyeddel a színt, és finom mozdulatokkal dolgozd szét azt szemhéjadon.  

Tekintsünk új szemmel arcárnyalóinkra! A highlighter szemhéjszínezőként is szuper.

Tekintsünk új szemmel arcárnyalóinkra! A highlighter szemhéjszínezőként is szuper (Fotó: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images)

4. Púder helyett stick

Sietős reggelek megmentői lehetnek a stick-es kiszerelésű szemhéjárnyalók és a szemceruzák, melyekből számos márkánál találhatunk különböző, izgalmas színű, fényes változatot is. Ezekkel elég egy vékonyka vonalat húzni a szempillatőhöz, amit egy percben elsatírozva meg is kapjuk elsőrangú, fénylő szemsminkünket. 

lilás fénylő szemsmink

Kipróbálnál valamilyen élénkebb színt nappali sminkként? A szemceruzákkal, stick-es szemhéjárnyalókkal könnyen készíthetsz irodabarát sminkeket (Fotó: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images)

5. Jolly Joker termékek

A szemhéj színezéséhez szabadabban is válogathatunk sminktermékeket, mint azt elsőre gondolnánk. Fénylő finisű színt kaphatunk arcárnyalóinktól is. Ha már valaha is vettél highlightert, te is tapasztalhattad, nagyjából soha el nem fogyó mennyiséget adnak belőlük, akkor miért ne próbálnánk ki szemhéjunk árnyalására? Natúr sminkekhez több sem kell náluk, de az is szépen mutat, ha a sminkelés utolsó lépéseként a szemöldök alatti területre és a belső szemzugba viszünk fel egy picinyke highlighter nyújtotta ragyogást. Ettől nyíltabbnak tűnik majd a tekintet.

Fényes finisű szemfestékek és highlighter: 1. Avon True Diamonds szemkontúrceruza - 2. Bourjois Little Round Pot Mono Szemhéjpúder - 3. Rimmel Mini Power Paletta - 4. M.A.C Pro Longwear Paint Pot - 5. Maybelline Facestudio Chrome Jelly Highlighter

Fényes finisű szemfestékek és highlighter: 1. Avon True Diamonds szemkontúrceruza – 2. Bourjois Little Round Pot Mono Szemhéjpúder – 3. Rimmel Mini Power Paletta – 4. M.A.C Pro Longwear Paint Pot – 5. Maybelline Facestudio Chrome Jelly Highlighter

Még több őszi smink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.