nlc.hu
Trend
Farmerszoknyák testalkat szerint

Így válassz farmerszoknyát az alkatodhoz

Minden testalkathoz létezik ideális farmerszoknya. Mutatjuk.

Oszlop

Ha oszlop alkatú vagy, tehát a vállad és a csípőd nagyjából egyforma széles és a derekad sem sokkal keskenyebb, akkor gyakorlatilag neked találták ki a klasszikus farmerminiket. Ha nyúlánk, vékony alkatodat szeretnéd tovább hangsúlyozni, válassz szűkebb szabású minit, viszont ha inkább az a cél, hogy kicsit formásabbnak tűnj, akkor egy deréktól szélesedő, akár fodros darabot!

Farmerszoknyák oszlop alkatúaknak

Farmerszoknyák oszlop alkatúaknak (Bershka, H&M)

Körte

Abban az esetben, ha a felsőtested keskenyebb, deréktól lefelé viszont formásabb vagy, a körte alkatúakhoz tartozol. Neked az A-vonalú, midi vagy maxi hosszúságú farmerszoknyák fognak igazán jól állni. A méret megválasztásakor ügyelj arra, hogy a szoknya, különösen a csípő-fenék területen, pontosan passzoljon, vagyis ne legyen túl szűk, de ne is legyen indokolatlanul bő!

Farmerszoknyák körte alkatúaknak

Farmerszoknyák körte alkatúaknak (Zara, H&M)

Alma 

Ha alma alkat vagy, tehát hastájékon vagy a legszélesebb, akkor olyan farmerszoknyát keress, mely nem ezen a területen, pláne pedig nem ez alatt „vág el”, hanem valahol a mell és has közötti, legkeskenyebb pontodon van a derékrésze. Ha szívesen megmutatod a lábaidat, a szoknya lehet mini fazonú is. A gombsorral ellátott modellek optikailag vékonyítanak, viszont arra figyelj, hogy a holmi mérete megfelelő legyen, a gombok szépen illeszkedjenek a helyükre.

Farmerszoknyák alma alkatúaknak

Farmerszoknyák alma alkatúaknak (Yours Clothing, ASOS)

Fordított háromszög

Amennyiben széles vállakkal és keskeny csípővel rendelkezel, a te alkatod a fordított háromszög. Esetedben az a cél, hogy a tested alsó feje szélesebbnek tűnjön, ehhez pedig a derékban szűk, onnan lefelé viszont minél inkább bővülő fazonú farmerszoknyák segíthetnek hozzá. A holmi lehet simán A-vonalú, de szóba jöhetnek a ráncolt, pliszírozott darabok is: minél szélesebbek, annál jobb.

Farmerszoknyák fordított háromszög alkatúaknak

Farmerszoknyák fordított háromszög alkatúaknak (Reserved, ASOS)

Homokóra

Ha a homokóra alkatúak szerencsés táborához tartozol, tehát a mell- és a csípőbőséged nagyjából egyforma, a derekad pedig karcsú, akkor egyértelműen a ceruzaszoknyák lesznek a barátaid. Esetedben ugyanis nem kell optikailag korrigálni, annál inkább érdemes kihangsúlyozni a szuper testarányokat, ezt pedig a testre simuló szoknyafazonnal teheted meg a leglátványosabb módon.

Farmerszoknyák homokóra alkatúaknak

Farmerszoknyák homokóra alkatúaknak (ASOS, H&M)

Még több divattipp

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top