Trend

15+ kockás ruha őszre – Csinos és nőies fazonok mindenütt!

Megkerülhetetlen szereplői az őszi trendeknek a kockás minták, mutatjuk a legdivatosabb ruhákat.

Ablakkockás, Eszterházy kockás, Burberry kockás, kis kockás, nagy kockás – Gombóc Artúrnak sem volt annyiféle csokija, mint ahány különböző kockás minta most divatban van. A bőség már-már zavarba ejtő, de mi csak élvezzük ki és lubickoljunk a visszafogottan bézs és élénk színkombinációk négyzetrácsos tengerében. Jöjjenek az őszi divat legkockásabb darabjai!

Kockás trend a kifutókon

A legszexibb őszi darabokat a témában egész biztosan a Saint Laurent kifutóján láthattuk, a latex nadrágokkal kombinált maszkulin, élénk kockás blézerek, a hasonlóan szemkápráztató mintás ceruzaszoknyás szettek feladták a leckét a fast fashion másolóinak. Igaz, a vírushelyzet miatt talán megcsappant annak lehetősége, mikor egy dögös ceruzaszoknyában masírozhatunk, a blézereket mindenképp figyelmetekbe ajánljuk, skinny nadrággal is jól működnek az ilyen hipernőies összeállítások. Érdemes megemlíteni még a Dior és Stella McCartney kollekcióját is, melyekben szép példákat láthattunk a különböző kockás minták ízléses párosítására, plusz arra is, micsoda kényelmet, melegséget árasztanak a plédmintás szettek.

Saint Laurent kockás blézer
Megnézem
Összes kép (8)

Kockás kabátok

A trend leglátványosabb megoldásait minden bizonnyal a kabátok jelentik, gyapjúkabátokat, kiskabátokat, ingkabátokat egyaránt találhatunk kockás változatban. Mivel ritka az olyan őszi-téli szezon, melyben a kockás cuccok ne lennének divatban, bátran beválogathatunk ruhatárunkba egy kockás kabátot, lesz rá alkalmunk bőven, hogy kihasználjuk az elkövetkező években.

kockás kabátok

Street style – kockás kabátok (Fotók: Getty Images)

Egy a fontos: a minőség. Ha nem akarjuk, hogy plédmintás szépségünk pokróccá váljon egy szezon alatt, jól válogassuk meg, mire adunk ki pénzt, és ha tehetjük, válasszunk minőségi darabot még akkor is, ha kicsivel többe kerül – vagy várjuk ki a következő akciót és akkor csapjunk le a kiszemelt kabátra.

Boltmustra - kockás kabátok

Boltmustra – kockás kabátok

1. Gingham mintás, bőfazonú gyapjúkabát – Massimo Dutti / 2. Gyapjútartalmú oversize kabát 0 Orsay / 3. Piros tweedzakó – Mango – / 4. Enyhén karcsúsított kabát – Medicine 0 Answear / 5. Gyapjú ingkabát – Zara / 6. Fekete-camel köpenykabát – Comma

Kockás szoknyák, nadrágok

A szoknyák és nadrágok terén sem szenvedünk hiányt kockás darabokban, az őszi natúr színekkel, természetes árnyalatokkal nagyon jól mutatnak ezek a minták. Ha kényelmes irányba mennénk el, válasszunk hozzájuk kötött pulóvert, bátrabb napjainkon pedig variálhatjuk műbőr felsőkkel is. 

Street style - Kockás szoknyák, nadrágok

Street style – Kockás szoknyák, nadrágok

A kockás szoknyákhoz, nadrágokhoz több minta nem szükséges, a színben passzoló egyszínű felsők tökéletes választások, igaz, van egy ennél látványosabb megoldást kínáló trend is, görgess lejjebb, és meglátod!

Boltmustra - kockás nadrágok, szoknyák

Boltmustra – kockás nadrágok, szoknyák

1. Piros kockás leggings – Zara / Aprókockás szoknya csatos derékdíszítéssel – Massimo Dutti / 3. Élre vasalt buggyos nadrág – Mango / 4. Kockás pliszírozott szoknya – Marc O’Polo – Modivo / 5. Tartan miniszoknya – Tommy Hilfiger / 6. Kockás szivarnadrág – H&M 

Kockás szettek

Az előbbi folytatása, mi több, fokozása, ha bevállaljuk a kockás ruhákat, kosztümöket és nadrágkosztümöket, talpig egy mintába bújni ugyanis most nagyon divatos. Ha pedig megunnánk, akkor sincs gond, ha szabásuk rendben van, bármikor viselhetjük a kosztüm darabjait teljesen más színű, mintázatú szettek részeként is.

Street style - kockás szettek

Street style – kockás szettek (Fotók: Getty Images)

A kockás minták esetén a szabásvonalra érdemes nagyon figyelni, ezek bizony erősíthetnek, így ha nincs szükségünk optikai kilókra, blézerből szerencsésebb a karcsúsított fazon, szoknyáknál és nadrágoknál pedig nagyon ügyeljünk a derékvonalra.

Boltmustra - kockás szettek

Boltmustra – kockás szettek

1. Megkötős derekú, élére vasalt nadrág és karcsúsított blézer – Only – About You / 2. Bő fazonú blézer és szövetszoknya – H&M / 3. Szürke kockás nadrágkosztüm – Zara / 4. Kockás, karcsúsított ruha – Orsay / 5. Aprókockás szoknya és blézer – Mango – Answear / 6. Kockás nadrág és mellény – Sportmax

A lenti videóban további tippeket találsz arra nézve, milyen idén ősszel a kockás divattrend:

Ne feledjük a frizuránkat, sminkünket sem:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.