Trend

XXL parfümajánló karácsonyra, plusz tippek, miként válassz téli illatot

Te is elkezdted már az ajándékok beszerzését? Ha igen, ez az összeállítás segíthet abban, milyen parfüm szettek közül választhatsz az idén.

Hiába van még csak november közepe, érezzük, látjuk, beindult a karácsonyi készülődés. A vírushelyzet miatt úgy tűnik, idén tényleg senki nem akarja az utolsó pillanatra hagyni az ajándékok beszerzését, már csak az a kérdés, ki mit kapjon? Ami szép, ami talán nincs, ami az sem baj ha hasznos, de legyen kedves és személyes. Ami belefér a költségvetésbe. Mindezeknek megfelelhetnek a parfümök is: egy finom illat rabul ejt, körbeölel, érzéseket, vágyakat kelt bennünk, olyan, mintha még a szívünket is átjárná.   

Milyen az igazi téli illat?

Észrevettétek már, hogy télen egy picit más parfümökhöz vonzódunk? Nem arról van szó, hogy a gyümölcsös-citrusos illatot kedvelők hirtelen vaníliamámorban kívánnak fürdeni, de általánosságban elmondható, hogy a a hűvösebb időszakban mégiscsak jobban vonzódunk a

  • melegséget adó illatokhoz: azokhoz, melyek akárcsak egy puha pulóver, beburkolják a testünk. Miként a fülledt nyári napokon jól esnek a frissítő, könnyed illatok, télen ezek megszelídülnek, bújósabbak lesznek.
  • intenzitásukat tekintve is szívesebben viselünk Eau de Parfum illatokat, melyekben nagyobb koncentrációban van jelen az illat, mint az Eau de Toilette vagy Cologne változatok esetén. 
  • a tartósabb illatokat is jobban kedveljük,
  • az illatjegyek tekintetében pedig a tendenciák a fűszeres, fás és gourmand illatoknak kedveznek, ez utóbbiakhoz tartoznak a vaníliás, kakaós, csokoládés, kávés, vagy épp valamilyen cukros, karamelles illatjegyekkel dolgozó parfümök.

Ezek a szempontok a parfümválasztást is segíthetik, bár gyorsan hozzátennénk, a parfüm roppant szubjektív dolog. Az mindenképp szerencsés, ha tudjátok, mi az illető kedvenc illata, vagy azt, milyen jellegű illatokat kedvel és aszerint néztek szét a parfümériákban. Az ünnepi szezonra mostanra már megérkeztek mindenhová a szettek is, a népszerű illatokból találunk testápolóval, tusfürdővel, vagy épp sminktermékkel, illatgyertyával kiegészített parfümöket, melyeknek a csomagolása is gyönyörű. Ezekből mutatunk most néhányat, hogy lássátok, mi mindenből választhattok.

Karácsonyi parfümcsomagok

Narciso – Ambree EdP Szett

Parfümajánló karácsonyra

Az illatról: A NARCISO parfümben az ikonikus pézsmás szívjegyet a napcsókolta virágok borostyános akkordjai teszik teljessé, melyet frangipani és ylang-ylang virágok egészítenek ki.

A szett tartalma: 50 ml-es Narcio Ambree EdP, egy 50 ml-es testápoló és szintén 50 ml-es tusfürdő

Givenchy – L’Interdit EdP Szett

Parfümajánló karácsonyra

Givenchy – L’Interdit EdP Szett

Az illatról: A márka ikonikus illata díszdobozos csomagolásban, fás-virágos illat, melynek fejjegyében bergamott, körte, meggy illatjegyek találhatók, a szívjegyet a tubarózsa, narancsvirág, arab jázmin alkotják, az alapjegyben pedig a pacsuli, vetiver, ambroxan, karamell, vanília kompozíciója bontakozik ki.

A szett tartalma: 50 ml-es L’Interdit Eau de Parfum és egy 15 ml-es travel spray

Yves Saint Laurent – Libre EdP Karácsonyi Ajándékcsomag

Parfümajánló karácsonyra

Yves Saint Laurent – Libre EdP Karácsonyi Ajándékcsomag

Az illatról: Az orientális-fougere Libre a legnépszerűbb illatok egyike volt a múlt évben. Fejjegyében a mandarin, levendula, feketeribizli és keserűnarancs illatjegyek fogadnak, melyekhez a szívjegyben a jázmin, levendula, narancsvirág virágos triója bontakozik ki, végül az alapjegyben a madagaszkári vanília, cédrus, ámbra és mósusz illatjegyekkel lesz teljes a parfüm.

A szett tartalma: 50 ml-es Libre EdP, YSL Mini Mascara Volume Effet Faux Cils szempillaspirál és YSL Mini Rouge Pur Couture ajakrúzs

Giorgio Armani – My Way EdP Karácsonyi Szett

Giorgio Armani – My Way EdP Karácsonyi Szett

Giorgio Armani – My Way EdP Karácsonyi Szett

Az illatról: Két fő illatjegye az olaszországi Calabria térségéből származó bergamott és az egyiptomi narancsvirág, szív illatjegye pedig az indiai tubarózsa, amely egyesül az indiai sambac jázmin és jázmin grandiflorum szuper fúzióval. Az illat alapjegyeit a madagaszkári bourbon vanília, a virginiai cédrusfa és a fehér pézsma keveréke adja.

A szett tartalma: 50 ml-es My Way EdP és az Armani Mini Lip Maestro ajakrúzs 501-es árnyalata

LANCÔME – IDÔLE Karácsonyi Szett

LANCÔME - IDÔLE Karácsonyi Szett

LANCÔME – IDÔLE Karácsonyi Szett

Az illatról: Az illatjegyek között megtaláljuk a fenntartható forrásból származó, törökországi rózsa esszenciát (Isparta Rose Petal Essence), amit kizárólag a Lancôme számára állítanak elő, franciaországi százlevelű rózsa illatát, bergamottot, körte akkordokat, Indiából származó spanyol jázmin illatjegyet és egy új, „tiszta és ragyogó” akkordot, ami teljessé teszi a képet.

A szett tartalma: 50 ml-es Idôle EdP, egy 50 ml-es Power Cream, valamint egy LANCÔME szempillaspirál

Jean Paul Gaultier – Classique La Belle EdP Szett

Jean Paul Gaultier - Classique La Belle EdP Szett

Jean Paul Gaultier – Classique La Belle EdP Szett

Az illatról: A vaníliarúd, a friss bergamott és a lenyűgöző körte egyesülésének eredménye az illat, mely addiktív és ragyogó, „maga a megtestesült ultra-érzéki nőiesség” – olvasható ajánlójában.

A szett tartalma: 50 ml-es Classique La Belle EdP spray és 6 ml-es mini változat, valamint egy 75 ml-es testápoló

Valentino – Donna Born in Roma EdP Szett

Valentino - Donna Born in Roma EdP Szett

Valentino – Donna Born in Roma EdP Szett

Az illatról: Ciprusos-virágos illat, melyben fekete ribiszke, bergamott és rózsabors fogad, majd a jázmin tea, jázmin, arab jázmin virágos illatjegyek bontakoznak ki. Az alapjegyben a kasmirán, guajakfa és Bourbon vanília zárja a parfümöt.

A szett tartalma: 50ml-es Donna Born in Roma EdP és 100 ml-es testápoló

Aerin – Amber Musk EdP Karácsonyi Szett

Aerin Amber Musk EdP Karácsonyi Szett

Aerin Amber Musk EdP Karácsonyi Szett

Az illatról: Orientális-virágos illat, igazi luxus minden cseppje. Ötvözi az érzéki borostyán és pézsmavirágok illatát Az ambrox egy bársonyos első benyomást tesz, ellentétben a kókuszvíz zamatos robbanásával és a százlevelű rózsa nőiességével. Az örökzöld benzoin és pézsma aromák pedig ellenállhatatlan melegséget csempésznek az illatba, akár a borostyán színű lángok izzása.

A szett tartalma: 50 ml-es Amber Musk EdP, 7 ml-es travel spray és 5 ml-es EdP mini kiszerelés.

Jo Malone – Luxury Bauble Collection

Jo Malone - Luxury Bauble Collection

Jo Malone – Luxury Bauble Collection

Az illatról: A márka Cologne illataiból, mini illatgyertyáiból, valamint testápolóiból és fürdőtermékeiből rejt két-két darabot az ajándékszett. Hogy melyiket? Az meglepetés!

A szett tartalma: A két meglepetés-kozmetikum és/vagy illatgyertya mellett hat gyönyörű karácsonyfagömböt is tartalmaz a szett.

Estée Lauder Fragrance Treasures Karácsonyi Mini Parfüm Szett

Estée Lauder Fragrance Treasure Karácsonyi Mini Parfüm Szett

Estée Lauder Fragrance Treasures Karácsonyi Mini Parfüm Szett

Az illatról: Négy parfümöt tartalmaz, a Beautiful, a Beautiful Belle, a Pleasures és a Bronze Goddess található a díszdobozban.

A szett tartalma: A Beautiful EdP 4.7ml, a Pleasures EdP 4ml, a Beautiful Belle EdP 4ml, a Bronze Goddess EdP 4ml-es kiszerelésű.

Versace 0 Dylan Blue Pour Femme EdP Szett

Versace - Dylan Blue Pour Femme EdP Szett

Versace – Dylan Blue Pour Femme EdP Szett

Az illatról: Erős, érzéki, mégis finom illat, melyben a frissítő feketeribizli szorbé és Granny Smith alma gyümölcsös akkordja után virágos szívjegy tárul elénk. A fás alapjegyek magával ragadó, érzéki eleganciát kölcsönöznek az illatnak.

A szett tartalma: 30 ml-e-s Versace Dylan Blue Pour Femme EdP és 50 ml-es testápoló.

Avon – Herstory Ajándékszett

Avon Her Story Ajándékszett

Avon Her Story Ajándékszett

Az illatról: Különleges és inspiráló illat, amely erőt és lendületet ad céljaink eléréséhez és önmaguk megvalósításához. A parfüm főbb illatjegyei a lendületes rózsabors, a merész és kifinomult írisz, valamint a különleges pacsuli.

A szett tartalma: 50 ml-es HERSTORY parfüm, 10 ml-es miniparfüm és 150 ml-es testápoló.

Bulgari – Omnia Crystalline EdT Karácsonyi Szett

Bulgari - Omnia Crystalline EdT Karácsonyi Szett

Bulgari – Omnia Crystalline EdT Karácsonyi Szett

Az illatról: Az illat először lágy, köszönhetően a friss bambusznak és az ősi, ázsiai eredetű gyümölcsnek, a nashinak. A fejjegyben lévő csábító gyengédséget a lótuszvirág biztosítja, végül a legutolsó diszkrét és érzéki árnyalatot a balsafa adja, felfedve az illat legmélyebb és legbájosabb jellemzőit.

A szett tartalma: 65 ml-es Bvlgari Omnia Crystalline EdT és mini, 15 ml-es változata.

Mercedes-Benz Woman EdT Szett 

Mercedes-Benz Woman EdT Szett 

Mercedes-Benz Woman EdT Szett

Az illatról: Virágos gyümölcsös, zöld illat, melyben a mandarin, a feketeribizli és a körte levelek ellenállhatatlan karaktere ad gazdag gourmand jelleget és savas vonzerőt egyszerre. A brazil gardenia, a gyöngyvirág és a Sambac jázmin testesíti meg az illatba zárt tiszta nőiességet. Az ausztrál szantálfa, az írisz és a pézsma texturált, tartós jegyei lekerekítik a kompozíciót.

A szett tartalma: 60 ml-es Mercedes-Benz Woman EdT és 125 ml-es testápoló

Hamis parfümöt venni nem csak kóklerség, komoly egészségügyi kockázata is lehet. De tudod, hogy szűrheted ki őket? Ebben a cikkben hasznos tudnivalókat találsz.

Paco Rabanne – Lady Million Empire EdP Szett

Paco Rabanne - Lady Million Empire EdP Szett

Paco Rabanne – Lady Million Empire EdP Szett

Az illatról: A virágos-ciprusos illat sokoldalú, mámorító, az addiktív gyümölcsös és fás aromákat állítja ellentétbe. Az üde magnólia virág szirmai a frissességét, a narancsvirág bőrös és barackos illatjegyei az érzékiségét adják neki. A pacsuli illata fehér likőrrel és fehér pézsmával, konfitált mirabella szilvával és arany konyakkal lett vegyítve.

A szett tartalma: 50 ml-es Lady Million Empire EdP spray, valamint 75 ml-es testápoló

Carolina Herrera – Good Girl Supreme EdP Szett

Carolina Herrera - Good Girl Supreme EdP Szett

Carolina Herrera – Good Girl Supreme EdP Szett

Az illatról: Az illat az ikonikus Good Girl merész újragondolása, melyben a lédús gourmand bogyós gyümölcsök adnak utat az afrodiziákumként is ismert egyiptomi jázminnak, míg a krémes tonkabab és pezsgő vetiver egy modern csavarral fűszerezik az illatot.

A szett tartalma: 50 ml EDP SPRAY + 75 ml Body Lotion

Chloé – Nomade EdP Karácsonyi Szett

Chloé Nomade EdP Karácsonyi Szett

Chloé Nomade EdP Karácsonyi Szett

Az illatról: A Chloé Nomade egy igazán különleges, virágos-ciprusos illat, melynek főbb jegyei közé tartozik a tölgymoha, a mirabelle szilva és a frézia.

A szett tartalma: Nomade EdP 50ml + Testápoló

Calvin Klein – Eternity Women EdP Karácsonyi Szett

Calvin Klein - Eternity Women EdP Karácsonyi Szett

Calvin Klein – Eternity Women EdP Karácsonyi Szett

Az illatról: A parfüm a citrusok, frézia és zsálya jegyeivel bontakozik ki, amit gyönyörű virágcsokorként követ a gyöngyvirág, ibolya, jázmin, liliom, szegfű és rózsa keveréke. Végül a szantálfa, pézsma és ámbra finom akkordjai zárják a sort.

A szett tartalma: 50 ml-es Eternity Women EdP, valamint testápoló és tusfürdő

Mást keresel ajándéknak?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.