nlc.hu
Trend

Katalin hercegné illata

Ilyen illata van Katalin hercegnének

A fotókon, videókon látjuk a ruháit, a frizuráit, a sminkjeit... De vajon milyen illata lehet Katalin hercegnének?

A brit királyi család tagjaira az élet jóformán minden területén szigorú szabályok vonatkoznak, és nem kivétel ez alól a parfümhasználat sem. Civilben persze Katalin hercegné és az uralkodóház többi tagja is olyan illatot fúj magára, amilyet csak szeretne, azonban ha a koronát képviseli, ezt már nem teheti meg. 

„Az illat nagyon személyes választás és lehet, hogy ő szereti a saját parfümjét, de elképzelhető, hogy annak a személynek, akivel találkozik, már nem kedvére való. Éppen ezért hivatalos alkalmakkor nem valószínű, hogy bármilyen illatot viselnek, nem csupán a parfümöket, de még az illatos testkrémeket is kerülik” – magyarázta a Harper’s Bazaarnak Myka Meier etikettszakértő.

Katalin hercegné

Katalin hercegné (Fotó: Andy Commins – WPA Pool/Getty Images)

Magánemberként viszont Katalin hercegné is használ parfümöt, ahogy az esküvőjén is megtette. A királyi menyegzőn egy akkoriban még kevésbé ismert brit márka, az Illuminum White Gardenia Petals nevű parfümjét viselte, ennek tényét később az udvar hivatalosan is megerősítette, mire a termék persze azonnal bestseller lett. A könnyed, virágos illatú parfümöt az ilang-ilang, a jázmin, a gyöngyvirág és a kókusz jegyei uralják.  

Susan Kelley, a hercegné stílusával foglalkozó egyik legprofesszionálisabb blog, a What Kate Wore alapítója úgy tudja, Katalin nagy rajongója a Jo Malone London illatainak is. A hétköznapokban a márka Orange Blossom nevű parfümjét viseli a legszívesebben, melynek szívjegye a klementinnel keveredő narancsvirág, melyet írisz, tavirózsa és balzsamos vetiver gazdagít. Emellett a márka más illatait is örömmel használja, főleg a citrusos parfümöket.

„A közösségi oldalakon olvastam olyan emberek beszámolóit, akik összefutottak Katalinnal például bevásárlás közben, és ők azt mondták, hogy csodálatos illata van, gyümölcsös, málnás, tiszta és élénk. Bár hivatalos megerősítés ezzel kapcsolatban nincs, de úgy gondolom, Katalin olyan ember, aki odafigyel a részletekre, így az illat is fontos lehet neki” – véli Kelley.

Katalin hercegné és Meghan Markle

Katalin hercegné és Meghan Markle (Fotó: Karwai Tang/Getty Images)

Meghan Markle sem mondott le a parfümökről még abban az időszakban sem, amikor aktív tagja volt a brit királyi családnak. Az esküvőjére a királynő parfümőre, a Floris London készített számára egy személyre szabott illatot, ami a márka Bergamotto di Positano nevű parfümjén alapult, melynek meghatározó tónusai a bergamott, a narancsvirág, a gyömbér és a zöld tea.

Mivel Meghan korábban életmódblogot vezetett, illetve színésznőként számos alkalommal nyilatkozott a szépségápolási szokásairól, így tudható róla, hogy legnagyobb kedvencei a virágos-fűszeres illatok. Katalinhoz hasonlóan ő is kedveli a Jo Malone illatait, azok közül is leginkább a fás Wood Sage-et és a tenger inspirálta Sea Saltot. Mindemellett nappali illatként az Oribe virágos Côte d’Azur parfümjét is gyakran magára fújja. Estére viszont általában nehezebb, karakteresebb illatokat választ, például a Bvlgari BLV II-t, melyet ibolya, mandarin, narancs, csillagánizs, édesgyökér, írisz, pacsuli, vetiver, benzoin, ámbra és pézsma jegyek alkotnak.

Ettől lesz tartósabb az illatod

  • A nedvesség, a hő és a fény nem barátai a parfümöknek, épp ezért a tárolásukra nem a legideálisabb hely a fürdőszoba. Az üvegeket inkább valamilyen hűvösebb, száraz és fénytől védett helyen tárold, így az illat jobban megőrzi az intenzitását.
  • A legoptimálisabb időpont, amikor magadra fújhatod a parfümöt, közvetlenül fürdés után van. Masszírozz egy kis vazelint a pulzuspontokba (a csukló belső oldala, a nyaki verőér, a könyökhajlat és a térdhajlat), majd erre fújd a parfümöt. A kenőcs ugyanis hosszabb ideig megtartja az illatot, mintha simán a száraz bőrödre kerülne.
  • Nagyon elegánsnak tűnhet a levegőbe fújni a parfümöt, aztán átsétálni a permetfelhőn, így azonban rengeteg kárba vész a jellemzően nem kimondottan olcsó folyadékból, ráadásul még tartós sem lesz az illat. Célravezetőbb, ha néhány centiről, határozott fújással viszed fel a pulzuspontokra, az előző bekezdésben leírt módon.
  • A parfümöt a felvitelt követően ne akard belemasszírozni a bőrödbe, felejtsd el a csuklóid összedörzsölését is, ez ugyanis meggyorsítja a folyadékban benne lévő vegyi anyagok bomlását, és így az illat is hamarabb elillan.
  • A hajban hosszabb ideig megmarad az illat, mint a bőrödön, ugyanakkor mégsem jó ötlet a parfümöt közvetlenül a hajadra fújni, ugyanis kiszáríthatja azt. Ehelyett fújd a hajkefédre, majd azzal dolgozd bele a hajadba!

Olvass még a brit királyi család titkairól!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top