nlc.hu
Trend

A legjobban kereső halottak 2020-ban

Ők voltak a legjobban kereső halottak 2020-ban

Az első helyen nem történt változás, de egy olyan sztár is felkerült a listára, akit idén veszítettünk el.

A Forbes magazin minden évben összeállítja a legjobban kereső halott hírességek listáját és ezen a szokásukon nem változtattak idén sem. Íme az idei top 13!

1. Michael Jackson – 48 millió dollár

Michael Jackson immár nyolcadik éve letaszíthatatlan a lista éléről és ezt még a pedofilbotrányáról készüt dokumentumfilm sem befolyásolta. 2020-ban 48 millió dollárt, azaz mintegy 14 milliárd forintnak megfelelő összeget keresett. A bevételek több mint 70 százalékát a popkirály saját kiadója, a Mijac Music, illetve a Sonyval kötött hosszú távú megállapodás termelte.

Michael Jackson

Michael Jackson (Fotó: Kevin Mazur/WireImage)

2. Dr. Seuss – 33 millió dollár

Az 1991-ben elhunyt amerikai író és karikaturista, Dr. Seuss 33 millió dollárt, vagyis közel 10 milliárd dollárt keresett, ezzel a tavalyi ötödik helyről a második helyre került fel. A bevétel mintegy fele a szerző egykori birtokának eladásából, míg a többi része a művei, illetve az azokból készült különféle feldolgozások értékesítéséből, így többek között a Zöld sonka és zöld tojás című, Netflixen futó animációs sorozat jogdíjaiból származik. 

Dr. Seuss

Dr. Seuss (Fotó: Gene Lester/Getty Images)

3. Charles Schulz – 32,5 millió dollár

20 éve már, hogy Snoopy világának megalkotója, Charles Schulz elhunyt, azonban az idei pénzügyi évben így is 32,5 millió dollárt, azaz úgy 9,8 milliárd forintot keresett, amivel megőrizte korábbi harmadik helyezését a listán. A befolyt összeg jelentős része az Apple TV+-tól érkezett, ahol a műveiből készült klasszikusok mellett olyan új sorozatokat is vetítenek, mint a Snoopy az űrben. Mindemellett az ő birtokát is értékesítették az örökösök.

Charles Schulz

Charles Schulz (Fotó: Getty Images)

4. Arnold Palmer – 25 millió dollár

A 2016-ben elhunyt golfbajnok, Arnold Palmer képmásával az Arizona Beverages dobott piacra citromos ice teát, mely igen szép summát hozott, ahogy a néhai golfbajnok neve alatt árult ajándéktárgyak is, melyek Ázsiában különösen népszerűek. Mindemellett az örökösök még a Master Carddal is üzletet kötöttek, így jött ki végül a 25 millió dolláros, vagyis több mint 7,5 milliárd forintnak megfelelő összegű bevétel.

Arnold Palmer

Arnold Palmer (Fotó: Getty Images)

5. Elvis Presley – 23 millió dollár 

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások okán Elvis Presley egykori birtoka, Graceland is hónapokig zárva tartott a turisták előtt, aminek következtében igencsak megcsappantak a Király bevételei, aki a tavalyi második helyről az ötödikre csúszott vissza, ám az örökösök még így is 23 millió dolláros, tehet közelítőleg 7 milliárd forintos bevételt könyvelhettek el.

v

Elvis Presley (Fotó: Keystone/Getty Images)

6. Kobe Bryant – 20 millió dollár

Az ötszörös bajnok NBA-sztár Kobe Bryant idén január 26-án, helikopter-balesetben veszítette életét, 13 éves lányával együtt. A tragédiát követően a rajongók elkapkodták a nevével fémjelzett termékeket, melyeket a Nike dobott piacra még korábban, de az önéletrajzi könyvéből is mintegy 300 000 példány fogyott. Az elhunyt sportoló így idén 20 millió dollárt, vagyis nagyjából 6 milliárd forintnak megfelelő összeget keresett gyászoló szeretteinek, ezzel pedig a Forbes listájára is felkerült.

Kobe Bryant

Kobe Bryant (Fotó: Harry How/Getty Images)

A lista további helyezettjei: 

7. Juice WRLD – 15 millió dollár (4,5 milliárd forint)

8. Bob Marley – 14 millió dollár (4,2 milliárd forint)

9. John Lennon – 13 millió dollár (4 milliárd forint)

10. Prince – 10 millió dollár (3 milliárd forint)

11. Freddie Mercury – 9 millió dollár (2,7 milliárd forint)

12. George Harrison – 8,5 millió dollár (2,5 milliárd forint)

13. Marilyn Monroe – 8 millió dollár (2,4 milliárd forint)

Elhunyt hírességek titkai

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top