nlc.hu
Trend

Sminktrendek 2021

TOP5 sminktrend, amik meghatározzák 2021-et

2021-ben a szép smink az arcápolásnál kezdődik és prizmatengerben lubickol. Smintrendek az évre, ami végre elkezdődött.

2020, amit csak tudott, átírt az életünkben, nem kivétel ez alól a szépségápolás sem. A folytonos maszkviselés miatt lassan egy éve próbálunk választ találni arra, miként lehet és érdemes sminkelni, hogy az eredmény szép is legyen és  a maszkra se kenődjön rá egy pillanat alatt a nagy része. Próbálkozásainkból pedig mostanra trend lett, legalábbis a 2021-es ajánlásokat nézve úgy tűnik, a kifutói sminkek csak nyomokban határozzák meg az idei évet, helyettük az elmúlt hónapok tapasztalatai azok, melyek alapján megjósolható, milyen sminktrendek dominálnak majd ebben az évben.  

1. Alapozó helyett színezett arckrém

A teljes fedést nyújtó alapozók népszerűségének nem tett jót a maszkviselés, és persze az emelkedett óraszámú otthonlét sem igényelte a full coverage arcsminkeket. Helyette a tudatos, megfelelő bőrápolással elérhető egészséges bőrkép lett a vágyak tárgya, melyet nem cél elfedni, inkább kiemelni érdemes a természetesség varázsát. Éppen ezért a BB krémek, színezett arckrémek és fényvédők viszik a prímet 2021-ben, melyekből ha találunk egy jó minőségű, bőrtípusunknak megfelelőt, máris kipipálhatjuk arcsminkünk legjavát.

Sminktrend 2021

Ne elfedni akarjuk arcbőrünket, hanem kiemelni annak természetes szépségét (Fotó: Daniele Venturelli/Daniele Venturelli/WireImage )

A dewy hatás, vagyis az enyhe bőrfény továbbra is népszerű lesz, ne fojtsuk magunkat mattító púderbe ezután se, de gyorsan hozzátennénk, a természetes ragyogás nem összekeverendő a zsíros bőr csillogásával. Kombinált vagy zsíros bőrtípusúak kerüljék az olajos alapú termékeket, helyettük a vizes alapú krémek, gélek lehetnek a megfelelők színezett hidratálók esetén is. Összességében tehát ne az arcbőr elfedése legyen a cél, olyan terméket válasszunk, mely nem nehezíti el a bőrt, hanem könnyed fátyolként terül el rajta, mely egységesíti a bőrképet.  

L'Oreal Paris Skin Paradise színezett hidratáló krém, Eucerin Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő színezett nappali CC krém, NYX Professional Makeup Bare With Me Tinted Skin Veil

L’Oreal Paris Skin Paradise színezett hidratáló krém, Eucerin Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő színezett nappali CC krém, NYX Professional Makeup Bare With Me Tinted Skin Veil

2. Színes szemkontúrok

2021-ben a fókusz a szemsminkeken lesz. Amennyire az arcbőr esetén a természetes hatás megtartása, kiemelése a cél, annyira vadulhatunk be, ha a szemsminkekről van szó. Különösképp a színes szemhéjtusok és szemceruzák népszerűsége tör új magaslatokba, melyekkel könnyen tudunk látványos szemsminkeket készíteni, és ami fontos, tartósakat is. A kenődésmentesség, a betonbiztos forma és színtartás ugyanis alapelvárás lett, tekintve, hogy nem ajánlott úton-útfélen az arcunkat tapogatni, pláne nem a szemeinket piszkálni. A kék kontúros szemsminkek már 2020-ban is meghatározók voltak, idén pedig tovább bővül a paletta, ne szorítsuk magunkat korlátok közé, bevállalhatunk bármilyen élénk árnyalatot, ha az passzol a saját színeinkhez.

Ha szemhéjtusokról beszélünk, a cicaszem sminkek adják magukat, érdemes hát gyakorolni a mozdulatokat, főként, hogy a grafikus formák, az éles határokkal rajzolt sminkek a legnépszerűbbek közt lesznek. Lehetnek vékonyan húzott ívek és egészen vastag kontúrok egyetlen élénk színnel, de az is nagyon látványos eredményt ad, ha a fekete tusvonal fölé húzunk közvetlenül még egy vonalat valamilyen kontrasztos árnyalattal.

AVON Mark gyöngyházfényű szemhéjtus, Bourjois Liner Pinceau Szemhéjtus - Rose Gold, MAC Kajal Crayon Flourish Me Beautiful

AVON Mark gyöngyházfényű szemhéjtus, Bourjois Liner Pinceau Szemhéjtus – Rose Gold, MAC Kajal Crayon Flourish Me Beautiful

3. Metálos, prizmatikus árnyalatok

A szemsminkeknél maradva nem mehetünk el szó nélkül az extrém ragyogást adó szemhéjpúderek előtt, melyek szintén a top trendek közt lesznek 2021-ben. A kategória királynője Pat McGrath sminkmester, ha bármikor inspirációra lenne szükségetek, bátran nézegessétek Instagram-oldalát, elképesztő sminkes fotókat és videókat találtok, ezer megawatt ragyogással átitatva. 

Ilyen pigmenttengerből elég az is, ha csak egyet szabadítunk a szemhéjunkra, hisz a festék fényjátéka, a metálos finish már önmagában is játékosságot visz a sminkbe. A trend nem a visszafogottságáról híres, de nem is a célja, mégis jobb, ha építgetjük azokat a színeket és egyszerre kevés festéket viszünk fel, hogy lássuk, milyen hatást érünk el.

NYX Prismatic Shadow Szemhéjpúder Mono, Pat MacGrath Labs Mothership VIII: Divine Rose II Szemfestékpaletta, Giorgio Armani Eyes To Kill Stellar Szemhéjfesték

NYX Prismatic Shadow Szemhéjpúder Mono, Pat MacGrath Labs Mothership VIII: Divine Rose II Szemfestékpaletta, Giorgio Armani Eyes To Kill Stellar Szemhéjfesték

4. Strasszos sminkek

A helyzet az, hogy ezt a trendet már 2020 tavaszára behozták volna a divatba, a járvány azonban közbeszólt, az önfeledt strasszragasztás pedig elmaradt. Most azonban úgy tűnik, újabb lendületet vesz a trend, melynek újsütetű vezéralakja nem más, mint Chrissy Teigen, aki még férjére, John Legendre is szikrázó strasszokat ragasztott.

Chrissy Teigen és férje, John Legend, strasszkövekkel ékesítve

Chrissy Teigen és férje, John Legend, strasszkövekkel ékesítve (Fotó: Profimedia)

A sminktrend lényege roppant egyszerű: vegyél egy levélnyi bőrre applikálható strasszkövet és ragassz belőle annyit a homlokodra, orcádra, szemed környékére, amennyit nem sajnálsz. Némi mintázat persze nem árt, a könnycsepp és a legyezőforma például népszerű, legnagyobb szerencsénkre pedig ezeket már arcra komponálva is megvehetjük, de dönthetünk úgy is, hogy csak a szem alsó ívét pöttyözzük végig néhány csillogó kövecskével. Igaz, az idei fesztiválszezon léte még kérdéses, mi azért bízunk benne, lesz is hová felpattintatni magunkra ezeket a strasszokat.

Amazon öntapadós arcékszer, Cool Factory, öntapadós testékszer, Amazon öntapadós testékszer szett

Amazon öntapadós arcékszer, Cool Factory, öntapadós testékszer, Amazon öntapadós testékszer szett

5. Többfunkciós sminktermékek

Folytatódik a hibrid termékek térnyerése a sminkeknél is, az arc több részén is alkalmazható porok, krémek és stickes sminktermékekről kiderült, akkor is praktikusak, ha egy Zoom-meetingre kell gyorsan feldobni némi alapsminket. Pirosító és rúzs kombók persze eddig is voltak, mint ahogyan a többfunkciós arcárnyalók sem az év újdonságai, 2021-ben azonban úgy tűnik, fokozódik irántuk az érdeklődés.

Anno Rihanna márkáját, a Fentyt nagyon körbetapsolták, mikor arcárnyaló stickjeit bemutatta, a NARS pirosító-rúzs többfunkciós terméke pedig a kategória alapköve. De érdemes szétnézni az üzletekben, hisz találunk korrektorként is működő arcszíntökéletesítőket, és persze pigmenteket, melyeket arcra, szájra és szemhéjra is felvihetünk. Előnyük a játékosság és variálhatóság, hisz tényleg csak fantáziánk szab határt, miként sminkeljük velük magunkat.  

Ilia Multi-Stick, NARS The Multiple, Erborian BB Crayon

Ilia Multi-Stick, NARS The Multiple, Erborian BB Crayon

Ezek a trendek is ránk várnak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top