nlc.hu
Trend

Hajstílus választás

Hajstílus választása, ha tanácstalan vagy

Bizonytalan vagy, milyen hajszín, forma illene hozzád? Hogy megtaláld a stílusod, apró tippekkel, tanácsokkal segítünk a választásban!

Hogy milyen színű, formájú frizura áll jól nekünk, az soktényezős. A hajstílusunkat a személyiségünk mellett éppúgy befolyásolhatják a trendek vagy az épp aktuális hangulatunk is. Apró tanácsokkal segítünk, ha nagyon tanácstalan vagy forma, szín és hossz terén.

Hajstílus választás

Válaszd a személyiségedhez legmegfelelőbb hajstílust (Fotó: Getty Images/ Ada Summer)

A rövid haj szimpátiát kelt, a hosszú haj vidámságot, melegséget sugároz

Ha valaki tudja, mit akar, nem retten meg az újtól és a kihívásoktól sem, akkor nyugodtan kísérletezhet rövid frizurával, ami a megjelenéshez jó adag vagányságot is ad. „A rövid haj magabiztosságot kölcsönöz a viselőjének. Jobban engedi láttatni az arcformát, a nyakat és a vállat, illetve ezek arányait. Egy rövid frizura leginkább ovális és szív alakú arcforma esetén előnyös választás” – tanácsolja a szakember, Csizmazia Belli.

A göndör haj minden esetben a kacérságra utal, a félhosszú, állig vagy nyakig érő haj kislányos bájt, vidámságot kölcsönöz viselőjének. A vállig érő haj az egyik legnépszerűbb frizura a nők körében, nem véletlenül: amellett, hogy melegséget sugároz, nem hangsúlyozza túl a nőiességet. Érzékiségre és közvetlenségre, szenvedélyes, de barátságos természetre utal a váll alá, a felkar közepéig érő frizura.  A nagyon hosszú, akár derékig is leérő haj pedig azoknak áll a legjobban, akik igazi konzervatív jellemek. A te választásod, melyik stílust érzed magadhoz a legközelebb!

Szívesen hordod lófarokban?  

Ha magasra copfoljuk a hajunkat, ügyeljünk, hogy ne feszítsük túlságosan hátra, és semmiképpen ne nyaljuk le, mert ez évekkel öregíti a viselőjét. Ezzel szemben az alacsonyan, tarkón összegumizott lófarok komoly, megbízható benyomást kelt.

Mi a helyzet a hajszínekkel?

A vörös haj az határozottságot és az elszántságot sugallja, amik a karrier szempontjából elengedhetetlen személyiségjegyek. A fekete haj viszont inkább a titokzatosságot közvetíti, míg a barna haj a természetességet és ezzel együtt a harmóniát, a szőke szín pedig a huncutságot, barátságos jellemet tükröz.  

Ha csak egy apró változtatásra vágynánk: egyenes vagy göndör?

A komoly, klasszikus stílus kedvelők táborának leghűségesebb társa a hajvasaló. Ők azok, akik amellett, hogy kényesen ügyelnek a külső-belső harmóniájukra, képesek könnyedén venni a hétköznapi akadályokat is. A göndör fürtök, nagyobb loknik pajkos, kíváncsi természetre utalnak, ez a stílus a kacérabb csajok asztala.

Válassz a stílusodnak megfeleló frizurát.

Szereted a hullámokat? Akkor mire vársz?! (Fotó: Getty Images/Ada Summer)

Ha már hullámos haj

A tökéletesen szabályos hullámok arról árulkodnak, hogy mindent meg akartunk tenni, hogy tökéletes legyen a hajunk, amivel lenyűgözhetjük az embereket. Az erőlködés viszont soha nem elegáns. Törekedjünk inkább arra, hogy egyszerűnek tűnjön a frizura még akkor is, ha ugyanannyi munka van mögötte, mint a kőkeményre lakkozott loknik mögött.

Amit kerüljünk: hajfánk!

A hajfánk villámgyors karriert futott be, majd ugyanilyen gyorsan ciki is lett. A fánkkal az a baj, hogy túl szabályos kontyot varázsol, amiről mindenki tudja, hogy optikai tuning. Ócska, és így olcsónak kinéző trükk. 

Olvass a női testről is az nlc.-n!

via

(Nyitókép: Getty Images/Ada Summer)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top