nlc.hu
Trend

Divattrendek: Milánói Divathét 2021/22 ősz-tél

5 divattrend a Milánói Divathétről

Lezajlott a Milánói Divathét, mutatjuk, milyen divattrendek várnak ránk.

Vizuális kúrával is felér szemlélődni a Milánói Divathét bemutatóinak anyagai közt, a kollekciók annyira megnyugtatóan lágyak és kifinomultan hétköznapiak lettek. Írom mindezt a lehető legjobb értelemben, hisz világunk kifordult a négy sarkából, ennek okán pedig jól esik látni, hogy a tervezők úgy tekintenek a 2021-es őszi-téli szezonra, mint ami érdemes rá, hogy divattrendjeiket kávézói ücsörgésekhez, családi ünnepségekhez, vásári nézelődésekhez szabják.  

Puha, steppelt kabátok

A kényelmet persze nem söpörték a sarokba, miért is tették volna? Olyannyira alapvetéssé vált mostanra, hogy szinte már kár is külön felemlegetni, elég csak ránézni például a puha, plédszerű kabátokra (Max Mara), steppelt pufikabátokra. Ez utóbbiak esetén több tervező is a volumenre szavazott, mint a Dolce & Gabbana vagy a Cukovi. A konkrét stílust tekintve látszik, nagy a szórás, az elegánstól (Genny) a chunky sneakerért kiáltó sportosan vagányig válogathatunk majd a kabátok közt.

Genny 2021 ősz-tél

Genny (Fotó: Profimedia)

Max Mara 2021 ősz-tél

Max Mara (Fotó: Daniele Venturelli/Daniele Venturelli/ Getty Images for Max Mara)

Cukovi 2021 ősz-tél

Cukovi (Fotó: Stefania M. D’Alessandro/Getty Images)

Visszatér  a preppy

Az angolszász elit egyetemek tanulóinak sportosan elegáns stílusa bukkant fel a Milánói Divathéten. Kötött mellények, a sportcsapatok, klubok dizájnját koppintó kezdőbetűk, ikonok mintázta pulóverek, pliszírozott midi vagy épp rakott mini szoknyák, ízlésesen rétegezett blúzok voltak láthatók. Az amerikai életérzést az Etro a maga bohémságával gondolta újra, az Iceberg minimalista módon nyúlt a stílushoz, a Philosophy di Lorenzo Serafini pedig inkább a brit vonalat kapta fel.

Philosophy di Lorenzo Serafini 2021 ősz-tél

Philosophy di Lorenzo Serafini (Fotó: Profimedia)

Etro 2021 ősz-tél

Etro (Fotó: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Iceberg 2021 ősz-tél

Iceberg (Fotó: profimedia)

Elegáns kötött pulóverek

Bár egy őszi-téli trendeket felvonultató divathéten alap, hogy legyenek kötött pulóverek is, mégis úgy láttuk, érdemes külön kiemelni őket. Számos tervezőnél láthattunk ugyanis gyönyörű, karakteres darabokat, amik azt illusztrálják, mennyire megéri a kommersz tucatáru helyett egy-egy izgalmasabb mintájú, színű pulóvert választani. Még ha nem is a Valentino lesz az, amitől bordás kötött pulcsit veszünk, vagy az Etro, ahonnan mintásat, azért vessetek egy pillantást az általuk tervezett darabokra, és ha hozzájuk hasonlót találtok, csapjatok le rájuk.

Valentino 2021 ősz-tél

Valentino (Fotó: Profimedia)

Missoni 2021 ősz-tél

Missoni (Fotó: Profimedia)

Etro 2021 ősz-tél

Etro (Fotó: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Hosszú szőrmés kabátok

A műszőrme kabátok divatja úgy tűnik, egyelőre nem megy sehová, pláne ha hosszú változataikról van szó. Nem az Emporio Armani volt az egyetlen, melynél ráadásul élénk színekkel társították a kabátokat, bordók, zöldek, kékek egyaránt feltűntek, a Dolce & Gabbana esetén egészen extrém, a kilencvenes évek rikító színeiből építkező változat is. Mellettük a klasszikus bézs-barna vonal volt meghatározó, összességében pedig elmondható, a hossz nem csak a kabátok méretét, a szőrme típusát is erősen jellemezte.

Prada 2021 ősz-tél

Prada (Fotó: Profimedia)

Emporio Armani 2021 ősz-tél

Emporio Armani (Fotó. profimedia)

Alberta Ferretti 2021 ősz-tél

Alberta Ferretti (Fotó: Profimedia)

Bézs, bézs, bézs

Már a mostani, tavaszi szezonban is tarolnak a bézs árnyalatok, és mindez cseppet sem változik majd fél év múlva. A maga megnyugtató melegségével, eleganciájával, no meg azon adottságával, hogy kiválóan kombinálható élénk színekkel, a bézs köztünk marad. Aranyló homokbarna (Abodi), klasszikus bézs (Moschino) és persze a tevebarna szín is hódít (Fendi), mi több, bátran öltözhetünk talpig azonos árnyalatba, divatban lesznek a monokróm szettek.

Abodi 2021 ősz-tél

Abodi (Fotó: Stefania M. D’Alessandro/Getty Images)

Moschino 2021 ősz-tél

Moschino (Fotó: Profimedia)

Fendi 2021 ősz-tél

Fendi (Fotó: Profimedia)

Tavaszi divattrendek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top