nlc.hu
Trend

Bőrdzsekik minden alkathoz

Így válassz bőrdzsekit az alkatodhoz!

A bőrdzseki ebben a szezonban sem megy ki a divatból és akármilyen is a testalkatod, létezik belőle olyan fazon, ami kifejezetten jól fog állni. Mutatjuk!

A bőrdzseki idén tavasszal is alapdarab. Ha most készülsz újat venni belőle, különösképp pedig, ha vírushelyzet miatt online rendeled, fontos, hogy tisztában légy azzal, milyen szabás illik a legjobban a testalkatodhoz. Ebben segítünk most.

Körte 

Ha körte alkattal rendelkezel, vagyis a vállaid, illetve a felsőtested keskenyebb, a csípőd pedig szélesebb, akkor olyan bőrdzsekit célszerű választanod, mely felől erősít. A vállhangsúlyos, válltöméses, illetve hosszabb fazonú, csípőt elfedő modellek a lehető legelőnyösebbek a számodra. Jöhetnek a vastagabb anyagú, szélesebb gallérral ellátott, illetve a blézerszerű, klasszikusabb, válltöméses darabok is. 

Körte alkathoz

Körte alkathoz (ASOS, Stradivarius)

Alma

Abban az esetben, ha az alma alkatúak közé tartozol, vagyis a felsőtested, különösképp a mell-has vonalad a legerősebb, az egyszerű szabású, de nem testre simuló, nagyjából csípőcsontig érő szabás lesz a barátod. Fontos az is, hogy a dzseki lehetőleg ne legyen túldíszített és túl fényes anyagú! A közepesen széles, háromszög gallér és néhány kapocs bőven elég, illetve előnyös az aszimmetrikus cipzárazás is, viszont a szegecses, hímzett, agyondíszített modelleket inkább kerüld!

Alma alkathoz

Alma alkathoz (H&M, Mango)

Homokóra

Ha homokóra alkatot nyertél a genetikai lottón, vagyis a a felső- és az alsótested arányos, a melled és a csípőd hasonlóan széles, a derekad pedig karcsú, gyakorlatilag bármilyen fazonú bőrdzsekit hordhatsz, azonban érdemes az előnyös adottságaidat még inkább kihangsúlyozni. Erre pedig a derékban szűkített fazonú, vagy akár hosszabb, övvel ellátott modellek a lehető legalkalmasabbak. Bátran választhatsz gombos, cipzáras és átlapolós dzsekiket egyaránt.

Homokóra alkathoz

Homokóra alkathoz (Mohito)

Fordított háromszög

Fordított háromszög alkattal, vagyis ha a vállaid szélesek, a csípőd pedig keskeny, arra érdemes törekedned, hogy a vállak vonalát finomítsd. Ezt pedig legkönnyebben ing fazonú vagy A-vonalú bőrkabát viselésével teheted meg. Azokat a darabokat keresd, melyek vállban puhák, inkább lekerekítettek és semmiképp sincs rajtuk ezen a részen merevítés, díszítés. Figyelj a gallérra is: a V-alakú, mélyen kihajtható gallérok számodra nem előnyösek, inkább a gallér nélküli vagy legfeljebb inggallérral ellátott, nyakig cipzárazható vagy gombolható darabokat keresd!

Fordított háromszög alkathoz

Fordított háromszög alkathoz (Pull&Bear, ASOS)

Oszlop

Ha oszlop alkatú vagy, azaz a vállad, a derekad és a csípőd nagyjából egyformán széles, akkor jól állhatnak egyrészt a rövidebb, derékig érő – ebben a vonalban akár övvel vagy gumírozással ellátott – bőrdzsekik, illetve a nagyon laza, szélesedő, gombolás vagy cipzár nélküli, úgynevezett waterfall fazonú modellek is. Előnyös lehet a szélesebb, hangsúlyos gallér és ha tetszenek, nyugodtan bevállalhatsz díszesebb, például több cipzárral, texturált panelekkel cifrázott darabokat is.

Oszlop alkathoz

Oszlop alkathoz (Stradivarius, Mohito)

Még több divattipp

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top