nlc.hu
Trend

Otthoni manikűrbakik

A 6 legnagyobb otthoni manikűrbaki, amit elkövethetsz

Ha nem vagy túl gyakorlott az otthoni körömápolásban, figyelj! Következnek a leggyakoribb házi manikűrbakik és persze elmondjuk azt is, hogyan kerülheted el őket.

A vírushelyzet miatti bezárások okán jelenleg nem mehetünk manikűröshöz sem, a körömápolást ezért mindenképp házilag kell megoldanunk. Összegyűjtöttük, mely pontokon légy különösen óvatos, ha saját magad látsz neki megcsinálni a körmeidet.

Kutikula eltávolítása

A kutikula, vagyis a körömágy túlnőtt, megvastagodott bőrének eltávolítása az egyik legkényesebb feladat a manikűrözés során. Ha szárazon, ollóval esel neki, előfordulhat, hogy túl mélyen vágsz bele, amivel akár fel is sebezheted a bőrödet. Épp ezért jobb, ha az ollót itt el is felejted, és inkább a kíméletes technikával dolgozol: néhány percre áztasd be az ujjaid langyos, lehetőleg ápoló olajjal elkevert vízbe, majd egy fa körömpálcika segítségével, finoman tologasd hátra a kutikulát!

Túlreszelés

A körömreszeléssel is igencsak könnyű túlzásokba esni, ezzel pedig komoly károkat okozhatsz a körmeid felületén. A durva szemcséjű reszelőkkel jobb, ha nem próbálkozol, válassz inkább finom vagy legfeljebb közepes szemcséjű változatot! A reszelést ne oda-vissza, hanem a köröm sarkából a közepe felé haladva, kíméletes, de határozott mozdulatokkal végezd!

Manikűr

Ne reszeld túl! (Fotó: Getty Images)

Alapozó- és fedőlakk kihagyása

Ha magad lakkozod ki a körmeidet, egyszerűbbnek tűnik kihagyni az alapozó- illetve a fedőlakkot, pedig ezek használata egyáltalán nem időpazarlás vagy valamiféle úri huncutság. Az alapozó lakk egyfelől védelmet biztosít a körmeidnek például a töredezés és az elszíneződések ellen, míg a fedőlakk nem csupán extra fényt ad, de több nappal is meghosszabbítja a festés épségét és tartósságát, vagyis voltaképpen időt spórolsz vele.

Körömlakk rázogatása

A körömlakkos üveg fel-le rázogatásával csak azt éred el, hogy a körömlakkban buborékok keletkeznek, melyeket aztán festéskor a körmeiden látsz majd viszont idegesítő kis göböcskék formájában. Ha ezt el akarod kerülni, soha ne rázd fel az üveget, helyette a két tenyered között hengergesd meg, hogy a festék kellőképpen elkeveredjen. Hasonló okokból az ecsetet sem szabad túl gyorsan és erőteljesen ki-be húzogatni az üvegből.

Túl vastag rétegek

Ha nem vagy túl gyakorlott a körömfestésben, például mert máskor ezt inkább a manikűrösödre bízod, előfordulhat, hogy túl vastag rétegeket kensz fel, ami egyenetlen felületű, nehezen száradó festést eredményezhet. A helyes technika: az ecsetről még az üveg száján húzd le a felesleges festéket, majd igyekezz három mozdulattal – előbb középen, majd a két oldalon –, egyenletesen felvinni a lakkot a körmödre. Ha olyan színt használsz, mely egy rétegben nem fed megfelelően, a két réteg felfestése között akkor is várd meg a száradást! 

Forró víz

A frissen lakkozott körmöket, még ha látszólag meg is száradt már rajtuk a festék, nem célszerű túl hamar forró víznek kitenni, mivel az felpuhíthatja, fénytelenné teheti a lakkozást. A legkevésbé sem jó ötlet tehát közvetlenül körömfestés után nekilátni mosogatni vagy beállni a zuhany alá. A legjobb, ha a manikűrözést a nap végére hagyod és a lakk száradása után aludni mész, így az éjszaka folyamán teljesen meg tud szilárdulni a körmeiden a festék.

Még több manikűr

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top