nlc.hu
Trend

Falus Ferenc: Mindenki maradjon otthon húsvétkor!

Falus Ferenc: „Ki kell bírnunk a következő 6 hetet, ha nem akarjuk, hogy a halottak száma elérje az 50 ezret”

Falus Ferenc, korábbi országos tisztifőorvos az ATV Startban kijelentette, hogy jelenleg nem érdemes nyitásról beszélni
Koroanvírus intenzív osztály

„Nem aktuális nyitásról beszélni, a jelenlegi járványügyi adatok alapján az összes matematikus arra a következtetésre jutott, hogy a következő hat hétben nem érdemes a nyitásról beszélnünk. Ki kell bírnunk ezt a következő hat hetet, ha nem akarjuk, hogy az elhunytak száma elérje az 50 ezer főt” – mondta Falus Ferenc az ATV-nek, aki szerint az emberek nem veszik komolyan a harmadik hullámot és a korlátozásokat.

Felvetette:

  • Hogy a munkahelyeken csoportosan kellene oltani, hogy el lehessen kerülni az együtt dolgozók megbetegedését. A családokat, munkahelyi csoportokat együtt kellene oltani. 
  • Ő azt látja, hogy a városban mindig dugó van, nem veszik komolyan az emberek.
  • Értsék meg az emberek, hogy a védettségigazolvány csak egy oltásról szól, nem arról, hogy védettek vagyunk. Egy amerikai kutatást említett, amelyet egészségügyi dolgozók körében végeztek, esetükben 90 százalék vált védetté. Szerinte az egészségügyi dolgozók újraoltását kellene szervezni. A védettségi különbségek is nagyok: valaki 3-6-12 hónapig védett, de lehet, hogy nem, ezt vizsgálni kellene.
  • Falus Ferenc kijelentette, hogy ez egy új világjárvány, nincs köze ahhoz, ami tavaly Vuhanból jött. Ezt azzal indokolta, hogy másképp terjed, rengeteg fajta mutáns van az országban valószínűleg, aminek elosztásáról nem hoztak nyilvánosságra az adatokat egyenlőre. 
  • Szerinte az iskolákban meg lehetne követelni a maszkviselést, és a tanárokat is be kellene oltani soron kívül.

Falus Ferenc:

Dolgozott mentőorvosként az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ), majd tüdőgyógyászként az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben. Később a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Pulmonológiai Klinikájának osztályvezető egyetemi adjunktusa lett. Az 1990-es években a Harris Egészségügyi Szolgálat ügyvezetőjeként tevékenykedett, majd 1994-ben a cég többségi tulajdonosa lett. 

1995-ben az újonnan alakult Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület első elnöke lett. 2001 decemberétől 2007-ig a Fővárosi Önkormányzat Nyírő Gyula Kórház főigazgatójaként tevékenykedett, ahol létrehozta az ország első játékszenvedély-betegeket gyógyító osztályát.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vezetését 2007. február 1-től látta el. 2010. július 7-i hatállyal bizalomhiány és az ÁNTSZ működésével kapcsolatos problémák miatt felmentették tisztségéből. Azóta két családi vállalkozásból él.

(Wikipédia)

Kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top