nlc.hu
Trend

Elkezdődött az óvodai és iskolai pedagógusok soron kívüli oltása

Mától soron kívül oltják az óvodai és iskolai pedagógusokat

A mostani háromnapos és a jövő heti oltási akcióban több mint 162 ezer dolgozót terveznek beoltani.

Több mint négyszáz kórházi oltóhelyen csütörtökön elkezdődött a már korábban regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok soron kívüli oltása a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinával. Az oltásra azok kaptak behívót azok, akik március 24-éig érvényesen regisztráltak. A végleges adatok szerint a most szombatig zajló oltásra ennek megfelelően 78 ezer embert várnak, a jövő heti oltásra több mint 84 ezren kapnak behívót, írja az MTI.

A regisztráltak száma ennél természetesen nagyobb, március 29. éjfélig csaknem 215 ezer óvodai, iskolai, bölcsődei és szakképzési dolgozó jelezte igényét a vakcinára. Közülük 174 ezer köznevelési intézmény dolgozója, 29 ezren a szakképzésben dolgoznak, 11 ezren állami vagy önkormányzati, több mint ezren pedig magánbölcsődékben dolgoznak.    

A regisztráltakból mostanra 46 ezer ember már korábban megkapta az oltását, értelemszerűen ők már nem vesznek részt a mostani kampányszerű oltási akciókban, azok, akik az elmúlt három hónapban igazoltan koronavírus-fertőzöttek voltak vagy most más okból nem tudnak megjelenni az oltóponton, pedig később is kapnak majd lehetőséget az oltásra.

Horváth Zsuzsa fül-orr-gégész főorvos beolt egy pedagógust a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinával 2021. április 1-jén. (

Horváth Zsuzsa fül-orr-gégész főorvos beolt egy pedagógust a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinával 2021. április 1-jén. (Fotó:
MTI/Szigetváry Zsolt)

Legfrissebb hírek a koronavírus elleni vakcinákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top