nlc.hu
Trend

Királyi családok tagjai egyforma ruhákban

10 ruha, amiért odavannak a királyi családok tagjai

Charlene monacói hercegné és Máxima holland királyné, Meghan hercegné és Letícia királyné, de Katalin hercegné és az akkor 9 éves Zsófia spanyol királyi hercegnő is viselt már egyforma ruhákat...

A királyi családok tagjai bármikor, kedvük szerint válogathatnak a luxusdivatházak kollekcióiból, de bizony velük is előfordul, hogy pontosan ugyanazok a kreációk tetszenek meg nekik. Íme a legemlékezetesebb ízlésbeli metszéspontok az európai uralkodóházak nőtagjai között!

A pezsgőszínű Erdem

Mette-Marit norvég koronahercegnő és Katalin hercegné

Mette-Marit norvég koronahercegnő és Katalin hercegné (Fotók: AFP/Getty Images)

Mette-Marit norvég koronahercegnő 2016 novemberében férjével, Haakon norvég királyi herceggel járt hivatalos látogatáson Kanadában. Ennek egyik állomásaként vettek részt egy fogadáson a Kanadai Történeti Múzeumban, ahová a koronahercegnő egy csillogó, pezsgőszínű Erdem kreációban érkezett. 2017 februárjában Katalin hercegné a brit-indiai kulturális év megnyitóján viselt egy ugyanilyen ruhát a brit tervező akkori kollekciójából.

Keresztelőre, múzeumlátogatásra

Viktória svéd királyi hercegnő és Máxima holland királyné

Viktória svéd királyi hercegnő és Máxima holland királyné (Fotók: Getty Images)

Viktória svéd királyi hercegnő 2016. szeptember 9-én, az unokaöccse, Sándor svéd királyi herceg keresztelőjére választotta ezt a barackrózsaszín, csipkés Ellie Saab ruhát. Máxima holland királyné 2017-es portugáliai útján, a lisszaboni Ókori Művészeti Múzeum Rembrandt-kiállítását tekintette meg egy ugyanilyen ruhában.

Egy napon

Meghan hercegné és Letícia királyné

Meghan hercegné és Letícia királyné (Fotók: Getty Images)

2019. október 24-én Meghan hercegné egy egyenjogúságról tartott kerekasztal-beszélgetésre volt hivatalos a windsori kastélyba.  Az eseményre egy bordó, báránybőr Hugo Boss ceruzaszoknyát választott, melyet monokróm összeállításban, bordó pulóverrel és tűsarkúval viselt. Pontosan ugyanezen a napon Letícia  királyné is felvett egy ugyanilyen szoknyát, igaz, ő a világ másik felén, Szöulban tette ezt. A spanyol királyné hasonló árnyalatú cipővel, de fehér blúzzal kombinálta a holmit.

Klasszikusan elegáns

Katalin hercegné és Zsófia svéd hercegné

Katalin hercegné és Zsófia svéd hercegné (Fotók: Getty Images/AFP)

2016. november 3-án Katalin hercegné is részt vett a Bob, az utcamacska című film jótékonysági bemutatóján, ahol egy hófehér, pliszírozott szoknyarésszel ellátott Self-Portrait estélyit viselt. Zsófia svéd hercegné három évvel később, a svéd királyi palotában, a koreai elnöki pár tiszteletére rendezett fogadásra választotta ugyanezt a klasszikusan elegáns modellt. 

Ki tavasszal, ki ősszel

Máxima holland királyné és Magdolna svéd királyi hercegnő

Máxima holland királyné és Magdolna svéd királyi hercegnő (Fotók: Getty Images)

Máxima holland királyné a férje, Vilmos Sándor holland király tiszteletére rendezett koncertre vette fel ezt a virágmintás Giambattista Valli estélyit 2017 tavaszán. Magdolna svéd királyi hercegnő a következő év őszén New Yorkban, egy jótékonysági gálán jelent meg egy ugyanilyen outfitben.

Kortól függetlenül

Katalin hercegné és Zsófia spanyol királyi hercegnő

Katalin hercegné és Zsófia spanyol királyi hercegnő (Fotók: Getty Images)

Katalin hercegné a brit hercegi pár 2016-os kanadai látogatásának egyik állomásán öltötte magára ezt a duplasoros gombolású, piros Carolina Herrera kabátot. A modellt nemcsak felnőtt, de gyerekméretben is árusítják: az akkor 9 éves Zsófia spanyol királyi hercegnő néhány héttel később egy ilyenben vett részt az október 12-i nemzeti ünnepen megrendezett katonai felvonuláson. 

Orosz stílus

Charlene monacói hercegné és Mária dán királyi hercegnő

Charlene monacói hercegné és Mária dán királyi hercegnő (Fotók: Getty Images/AFP)

Charlene hercegné 2017 szeptemberében, Monaco hagyományos nyárzáró piknikjére választotta ezt az orosz népviselet ihlette ruhát Olga Vilshenko kollekciójából. Mária dán királyi hercegné 2018 őszén, egy Tokióban megrendezett üzleti szemináriumon viselt egy ugyanilyet. 

Smaragd ragyogás

Beatrix hercegnő és Katalin hercegné

Beatrix hercegnő és Katalin hercegné (Fotók: Getty Images)

Beatrix hercegnő 2019 őszén a The Dior Sessions című kiadvány bemutatója után rendezett partira vette fel ezt a smaragdzöld ruhát a brit The Vampire’s Wife márkától. Katalin hercegné öt hónappal később, a hercegi pár írországi látogatásának egyik állomásán öltözött egy pontosan ugyanilyen kreációba.

Aszimmetrikus minimál

Charlene monacói hercegné és Máxima holland királyné

Charlene monacói hercegné és Máxima holland királyné (Fotók: Getty Images)

Charlene hercegné a Laureus World Sports 2018-as monacói díjátadó gálájára érkezett ebben a fehér, aszimmetrikus szabású Stella McCartney estélyiben. Máxima holland királyné 2019 tavaszán, az országban dolgozó külföldi diplomaták tiszteletére rendezett éves gálavacsorára választotta ugyanezt a modellt.

A nagy kedvenc

Alexandra luxemburgi hercegnő, Magdolna svéd királyi hercegnő, Katalin hercegné

Alexandra luxemburgi hercegnő, Magdolna svéd királyi hercegnő, Katalin hercegné (Fotók: Getty Images)

Jenny Packham brit divattervező kreációi rendkívül népszerűek az uralkodócsaládok tagjainak körében, és nem csak Nagy-Britanniában. Aspen fantázianevű, zöldeskék estélyi ruháját Katalin hercegné először 2012-ben, a londoni olimpia utáni díszvacsorán viselte, 2018-ban pedig a Tusk Conservation Awards gálájára újra előkapta azt a gardróbjából. Ugyanezt a modellt viselte világoskékben Alexandra luxemburgi hercegnő Félix herceg esküvőjén 2013 októberében, illetve alig egy hónappal később Magdolna svéd királyi hercegnő is New Yorkban.

Királyi stílus

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top