nlc.hu
Trend

Beismerték tévedésüket a járványmodellezők

Visszavonták állításukat az amerikai járványmodellező szakértők: nem lesz 500 új halott naponta Magyarországon

Az Institute for Health Metrics and Evaluation szakemberei korábban napi 500 halottat is elképzelhetőnek tartottak Magyarországon a járvány harmadik hullámában: most már azt jósolják, a halottak száma nem lépi át a 300-at.

Számos hazai szakértő vélte túlzónak, amikor a Bill Gates által is támogatott Institute for Health Metrics and Evaluation járványmodellező szakemberei kijelentették, hogy akár napi 500 halottal is számolhat Magyarország a koronavírus-járvány harmadik hullámában. Később ezt az előrejelzésüket napi 400 halottra korrigálták, a legfrissebb fejlemények szerint pedig már 300 halottban maximalizálják nálunk a napi elhunytak számát. Mondjuk ehhez nem kell nagy előrelátó képesség, ugyanis ezen már túl vagyunk: március 30-án 302 elhunytat jelentettek az országban, ez volt az eddigi rekord – írja a 24.hu.

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az új becslés szerint a következő napokban az áldozatok száma rendre megközelíti a 300-at, de nem lépi át azt, és nagyjából három hétre van szükségünk még ahhoz, hogy a mutatók meredeken csökkenni kezdjenek. Szerintük július elsejéig 31,5 ezer áldozata lesz a koronavírus-járványnak Magyarországon. Ez a szám jelenleg 22 ezer.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top