nlc.hu
Trend

Szlávik János az indiai mutáns megjelenéséről

Szlávik: az indiai mutánsnak leginkább azok lesznek kitéve, akik nem védettek

Az infektológus főorvosa szerint a súlyos megbetegedéstől minden vakcina megvéd.

Dr. Szlávik János az RTL Klub Reggeli című műsorában többek között arról beszélt, hogy valószínűleg hazánkban is megjelenik a koronavírus indiai variánsa, és ennek leginkább azok lesznek kitéve, akik még nem estek át a betegségen, vagy nem oltatták be magukat.

Megemlítette azt is, hogy szerinte a védettséget nem lehet kizárólagosan az ellenanyagszámra leszűkíteni, a súlyos megbetegedéstől minden vakcina véd, még akkor is, ha esetleg nagyon alacsony, vagy egyáltalán nincs is ellenanyag a páciens szervezetében.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa kitért arra is, hogy egyelőre még nem tisztázott, hogy a különböző vakcinák együttes alkalmazásával lehet-e nagyobb védettséget elérni, az viszont már bebizonyosodni látszik, hogy a két oltás közötti hosszabb időtartam növelheti az ellenanyagszámot.

Arra a kérdésre, hogy számíthatunk-e a közeljövőben újabb enyhítésekre, úgy válaszolt, hogy a következő hetekben biztosan könnyebb lesz az életünk, azt viszont nem tudja megmondani, hogy a tavalyi évhez hasonlóan az enyhébb nyár után beköszönt-e egy újabb, erősebb hullám.

(via Blikk

Szlávik János

Szlávik János infektológus főorvos egy Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 26-án (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Friss hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top