nlc.hu
Trend

Magyarok a Maldív-szigeteken a járvány alatt

Özönlöttek a magyarok a Maldív-szigetekre a járvány alatt

2021 első hónapjaiban több ezer magyar nyaralt a Maldív-szigeteken, hiába kérte a kormány, hogy halasszák az utazást későbbre.
Maldív-szigetek

Orbán Viktor még március 5-én kérte arra a magyarokat, hogy a járvány miatt halasszák el a luxusutazásaikat, és konkrétan említette a Maldív-szigeteket is. Ehhez képest szinte lerohanták a magyarok a 7 ezer kilométerre lévő szigetcsoportot.

A Szabad Európa megnézte a hivatalos maldív-szigeteki statisztikákat, hogy hány magyar utazott az egzotikus országba 2021 elején.

Kiderült, hogy idén január és március között 4200 magyar érkezett a Maldív-szigetekre.

Úgy tűnik, mostanában nem a nyugati turisták kedvelt úti célja a Maldív-szigetek: Oroszországból, Ukrajnából, Kazahsztánból vagy Svájcból özönlenek a turisták az országba. De a világ másik végén lévő Csehország, Magyarország, Románia vagy Ausztria is fenn van az arányosan legtöbb turistát küldő ország tízes listáján.

Ráadásul a magyarok sokkal inkább mentek most a Maldív-szigetekre, mint amikor nem volt járvány. A létszámuk másfélszer annyi volt az idei év elején, mint a tavalyi év azonos időszakában, és 20 százalékkal volt több 2019-hez képest, amikor nem is volt járvány.

(Kiemelt kép: Pixabay/Fonthip Ward)

Ők is Maldívon nyaraltak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top