nlc.hu
Trend

Bulizhatnak nyáron a 16 éven aluliak?

Bulizhatnak nyáron a 16 éven aluliak? Ez most a helyzet

Horváth Máté, a Music Hungary Szövetség promóteri szakosztályának vezetője szerint egyértelmű a válasz.
koncert, fiatalok, konfetti

Két hete a kormányfő a hagyományos pénteki rádióinterjújában jelentette be, hogy enyhítik a szabadtéri rendezvényekre vonatkozó korlátozó intézkedéseket is. Ezt követően értelmezési vita alakult ki a magyar popszakmában, hogy mit lehet és mit nem, írja az ATV.

Horváth Máté, a Music Hungary Szövetség promóteri szakosztályának vezetője, a Dürer Kert koncertszervezője a Spirit FM Aktuál című műsorában elmondta, hogy ma már minden kérdés tisztázódott. Szerinte egyértelmű, hogy a 16 év alattiak – mivel nem rendelkeznek oltási igazolvánnyal – nem tudnak koncertekre és fesztiválokra látogatni.

A 16 éven aluliak ügyével kapcsolatban tegnap megkérdezték Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert a Kormányinfón. Arra a kérdésre, hogy a gyermeknap pozitív tapasztalatai alapján a kormány tervezi-e, hogy a 16 éven aluliak védettségi igazolvánnyal bíró felnőtt kíséretében is mehetnek-e zenés-táncos eseményekre, Gulyás azt mondta, „ez egy teljesen indokolt felvetés, úgyhogy az ehhez szükséges módosításokat el fogjuk fogadni”.

Fotó: PixaBay

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top