nlc.hu
Trend

Az országos tisztifőorvos szerint Magyarországon véget ért a járvány harmadik hulláma

Müller Cecília szerint véget ért a járvány harmadik hulláma

Az országos tisztifőorvos arra figyelmeztetett, hogy a vírus ettől még jelen van Magyarországon.

Véget ért a koronavírus-járvány harmadik hulláma Magyarországon – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

A tisztifőorvos szerint a járványügyi adatok javulnak, a szennyvízben mért víruskoncentráció alacsony, ugyanakkor a vírus továbbra is itt van velünk, ez ellen az oltás felvétele a legjobb védekezés.
Müller Cecília tájékoztatásai szerint 5 278 680-an kapták meg valamely védőoltás első adagját, míg a másodikat 4 027 056 ember. Ezzel az oltási aránnyal továbbra is a második helyen van Magyarország – Málta után – Európában – tette hozzá.

Magyarországon véget ért a járvány harmadik hulláma

Müller Cecília felhívta a figyelmet, hogy a a harmadik hullám vége ellenére a vírus továbbra is itt van velünk (Fotó: Getty Images)

Ismertetése szerint minden oltópont működik, és a vakcinaszállítmányok is folyamatosan érkeznek. Kedden és szerdán 375 570 Pfizer-, csütörtökön 36 ezer Janssen-, pénteken 64 800 Moderna-vakcina érkezik az országba.

Szóba került a különböző oltások beadásának lehetősége is, Müller Cecília szerint orvosi javaslat esetén van lehetőség két eltérő készítményt alkalmazni, ha az első oltás által kiváltott reakció ezt indokolja – írta a 24.hu.

A sajtótájékoztatón Kiss Róbert alezredes azt is elmondta, hogy Magyarország 12 másik országgal kötött kétoldalú megállapodást a védettségi igazolványok elfogadásáról.

További cikkeink a koronavírus témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top