nlc.hu
Trend

Lefogyott, ezért elhagyta a férje

Megszabadult a túlsúlyától a nő, erre a férje elválik tőle

A fiatal nő éveken keresztül a házastársa gondozására szorult súlyos betegségei miatt. Egy műtétet követően sokat fogyott és az állapota is javult, a férje azonban ezt nem tudta feldolgozni.

Az amerikai Kellie Wilsonnál néhány éve több súlyos autoimmun betegség, így lupusz és rheumatoid arthritis, valamint krónikus fájdalommal és fáradtsággal járó fibromalgia is jelentkezett. 2014-től gyakorlatilag ágyhoz kötve élte az életét, depressziós lett és az evésbe menekült. Mindezek következtében 122 kilóra hízott. Betegségeinek tünetei és túlsúlya miatt gyakran arra is képtelen volt, hogy néhány lépésnél többet megtegyen. A  gondozója a férje, Mike lett, akivel már 2007 óta voltak együtt.

“Ott kellett hagynom a munkámat, mivel ágyhoz kötve éltem, és alig tudtam járni anélkül, hogy elestem volna. Néha az exemnek kellett kivinnie a mosdóba is. A rengeteg gyógyszer, amelyeket a betegségeimre szedtem, hozzájárult a súlygyarapodáshoz, emellett komfortevő lettem,  ezzel próbáltam elnyomni, mennyire rosszul érzem magam. Ettem, hogy megbirkózzak azzal a ténnyel, hogy huszonévesen az ágyból sem tudok felkelni, miközben az összes barátom élvezte az életét, ugyanúgy, ahogy nekem is kellett volna” – idézte fel.

Kellie Wilson

Kellie néhány évvel ezelőtt (Fotó: Profimedia/SWNS)

A nő szeretett volna megszabadulni a súlyfeleslegétől, ennek érdekében pedig többféle diétát is kipróbált, ám jelentős mértékben és tartósan nem sikerült fogynia. Az egészségi állapota miatt sportolni nem tudott, ezért egyértelművé vált a számára, hogy valamilyen más megoldást kell keresnie. 

“Volt egy pillanat, amikor elmentem a húgom születésnapjára, felöltöztem, és évek óta először éreztem magam jól, de utána visszanéztem a képeket és utáltam, ahogy kinézek. Tudtam, hogy valami drasztikusabbat kell tennem, ha változtatni akarok az életemen.”

2018-ban felkeresett egy szakembert, majd 2019 áprilisában gyomorszűkítő műtétet végeztetett.

Kellie Wilson

Kellie Wilson a fogyás előtt és után (Fotók: Profimedia/SWNS)

Az operációt követően Kellie-nek 68 kilótól sikerült megszabadulnia. Mindemellett a betegségeivel járó kellemetlen tünetek is csökkentek, ma pedig már azt a korábbi nyolc tablettát sem kell szednie, melyekkel korábban a krónikus fájdalmait nyomta el. Mindezek eredményeképp úgy érzi, nem csupán fizikailag, de mentálisan is rengeteget javult az állapota. Nincs többé ágyhoz kötve és számos dolgot újra önállóan is képes megtenni, elintézni. Ez azonban feszültségeket szült a házasságában, a férje ugyanis nem tudta feldolgozni, hogy felesége nincs már olyan mértékben rászorulva, mint korábban. A helyzet odáig fajult, hogy a férfi idén januárban közölte: elválik.

“Nagyon függtem a férjemtől a műtétem előtt és után. Függetlenné akartam válni, és saját döntéseket hozni. Amikor annyi éven át éltetek egy bizonyos dinamika szerint, akkor nagyon nehéz lehet ezen hirtelen változtatni” – fogalmazott Kellie, aki úgy érzi, bár 14 közös év után kétségkívül szívszorító búcsút inteni a másiknak, ám mégsem feltétlenül rossz dolog a válás.

“Szeretem, hogy végre irányíthatom az életemet, azok után, hogy sokáig ez nem volt lehetséges” – mondta a nő, aki egy podcast-sorozatot is indított, melyben a műtétével, illetve a fogyásával kapcsolatos tapasztalatait osztja meg másokkal.

 via

Még több nagy fogyás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top