nlc.hu
Trend

Be kell jelenteni a klímabeszerelést Dunakeszin

Durva bírságot kaphat az, aki nem jelenti be a klímáját Dunakeszin

Egyre többen szereltetnek fel készüléket a nagy forróságban, ám sokan nincsenek tisztában a szabályokkal.
Durva bírságot kaphat az, aki nem jelenti be a klímáját Dunakeszin

Facebook csoportban alakult ki komoly vita arról, hogy mik a klímabeszereltetés szabályai Dunakeszin. Ugyanis vannak, ezért a Blikk megkereste a a dunakeszi önkormányzatot, ahol a kommunikációs szakreferens, Szeredi Helga részletezte a mikénteket.

A klímák kihelyezésével és bejelentésével kapcsolatos rendeletek a honlapon megtalálhatóak, erről megjelentették a szükséges tudnivalókat, valamint szórólapot juttattak el minden háztartásba.

Az önkormányzat szeretné megőrizni a rendezett városképet. „Hogy olyan homlokzatra szereljenek csak készüléket, ami nem zavarja az utcaképet, a szemet” – hangsúlyozta Szeredi Helga.

Szeredi elmondta, hogy aki a határidő lejártáig, ami június 30. volt, nem jelentik be a felszerelt klímát, és az önkormányzat erről tudomást szerez, azokkal szemben a jogszabályok szerinti eljárást folytatják le. A bírság akár 1 millió forintra is rúghat.

Kánikula

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top