nlc.hu
Trend

Arcpermet teszt

Arcpermetet keresel? Teszteltünk bő egy tucatot, hogy segítsünk a választásban

Egy jó arcpermet igazi felüdülést nyújthat a nyári forróságban, egy rossz pedig csak egy illatos lötty, ami menthetetlenül ránk tapad. Vajon melyik jellemzés illik az itthon is kapható arcpermetekre? Kiderítettük.

Szögezzük le az elején: az arcpermetek többnyire kényelmi megoldások, amiket még az akkurátusan összeállított arcápolási rutinokban sem feltétlenül találunk meg. Mégis, minden nyári szezonban felpörög irántuk az érdeklődés, hisz épp azt ígérik, amire szükségünk van: felfrissítenek a hőségben, plusz hidratálást adnak a bőrnek, miközben nem folyik szét tőlük a sminkünk sem. Úgy döntöttünk, kiderítjük, mindez valóban így van-e, ezért tesztelésre fogtuk 14 ismert márka arcpermetét, jóárastól a luxus kategóriásig. Íme, az eredmény:  

ORIGINS – Dr. Andrew Weil for Origins Mega-Mushroom Soothing Hydra-Mist with Reishi & Snow Mushroom Arcpermet

ORIGINS - Dr. Andrew Weil for Origins Mega-Mushroom Soothing Hydra-Mist with Reishi & Snow Mushroom Arcpermet

ORIGINS – Dr. Andrew Weil for Origins Mega-Mushroom Soothing Hydra-Mist with Reishi & Snow Mushroom Arcpermet

A tesztelő bőrtípusa: normál

Első benyomás: Nagyon szép, zöldes árnyalatú papírdobozban van a termék, ami a természetesség érzetét kelti. Maga az arcpermet pumpás műanyag flakont kapott. Kellemes, fűszeres illata van a permetnek, ami az én ízlésemnek inkább nappali használatra elképzelhető (akár napközben is többször, frissítésként), de csak azért, mert éjszakára nem szoktam illatos termékeket használni.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Nagyon jó fújókával rendelkezik a flakon, icipicire porlaszt és szép egységesen jut mindenhová. Szükségesnek éreztem elkenni, de lehet, hogy csak azért, mert mindent elkenek. Lehet látni, hogy hova jutott a bőrön, de nem csöpögős és egyáltalán nem kellemetlen. 2-3 pumpálást fújtam a bőrömre alkalmanként, ami kellemes plusz hidratálást adott. Napközben is szívesen használtam, felfrissített és az illata segített kicsit a gondolataimat is összeszedni. Kellemesen frissített. Észrevétlenre száradt, színezett arckrém felett semmilyen problémát nem okozott.

Erőssége: Jó érzés volt napközben az arcomra fújni a nagy melegben, a kellemes hűs permet kicsit fűszeres illattal nagyon jó testi és lelki felfrissülést nyújtott.

Mire figyelj: Az illata nem biztos, hogy mindenkinek bejön, kicsit fűszeres, gyógyfüves, de én szeretem az ilyet, szóval jó választás volt.

Kiszerelés és ár: 100 ml, 7490 Ft

Clarins Hydra-Essentiel Hydrating, Multi-protection Mist Arcpermet

Clarins Hydra-Essentiel Hydrating, Multi-protection Mist Arcpermet

Clarins Hydra-Essentiel Hydrating, Multi-protection Mist Arcpermet

A tesztelő bőrtípusa: normál

Első benyomás: Kék, áttetsző, pumpás üvegbe csomagolták ezt a kellemes illatot, ami kényelmesen simul a kézbe.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Nagyon jól porlaszt, szép egységesen teríti a picike cseppecskéket, így elkenni sem szükséges a bőrön. Isteni illata miatt sokat, 4-5 nyomásnyit is fújtam belőle egy alkalommal. Jól frissített és plusz hidratálást is adott. Minimálisan ragadt száradás után, de lehet, hogy ezt csak a túl sok mennyiség okozta, próbáljátok milyen, ha csak 1-2 fújásnyit tesztek arcotokra. A sminkemet nem bántotta, aminek nagyon örültem.

Erőssége: Nagyon finom, kellemes, tiszta illata van, amit örömmel fújkál magára az ember a nagy melegben, akár egész nap. Ráadásul tényleg érezhető bőrfrissítő hatást nyújt.

Mire figyelj: teszi a dolgát, nem tudnék ilyet kiemelni.

Kiszerelés és ár: 75 ml, 10 490 Ft

Evolve Beauty Daily Defence Arcpermet

Evolve Beauty Daily Defence Arcpermet

Evolve Beauty Daily Defence Arcpermet

A tesztelő bőrtípusa: kombinált

Első benyomás: Ahogyan egyre népszerűbbek lettek a természetes, illetve natúrkozmetikumok, úgy lettek egyre népszerűbbek a letisztult, egyszerű, gyógyszertári készítményekre hajazó csomagolások, a barna üvegek minimalista címkével – érthető, hogy ez a két dolog kéz a kézben jár. Én pedig nem bánom, szeretem a sallangmentes, praktikus dizájnt.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: A pumpát kicsit erősebben kell megnyomni, de ez nem jelenti azt, hogy hirtelen olyan mennyiség jön ki belőle, ami mindent beborít, és ami cseppekben folyik le arcunkról. A porlasztásra nem lehet panasz, a finom pára pedig egy szempillantás alatt beszívódik a bőrbe. Technikától függ, nekem kb. három fújás kellett ahhoz, hogy az egész arcomat beborítsa a nagyon kellemes és egyáltalán nem tolakodó illatú permet. A frissítő hatása azonnal érződik, persze amint felszívódik, ez már elillan, viszont tartósan nagyon finom, puha lesz utána a bőr. Sminkkel is kompatibilis, előtte és utána is fújtam az arcomra belőle, minden maradt a helyén, igaz, alapozót nem használok, minden mást viszont igen, a korrektortól kezdve az arcpirosítóig.

Erőssége: A kiszerelése miatt nem foglal sok helyet, így bárhova magunkkal vihetjük, illata pedig mások számára sem tűnik zavarónak, sőt, talán ugyanolyan megnyugtatóan hat rájuk is, mint a használóra. Az ismertető szerint nincs benne illóolaj, illatát a benne lévő narancs- és rózsavíz adja. Ami sokak számára fontos lehet, a címke szerint vegán termékről van szó, száz százalékban természetes összetevőkből, melyek kicsit több mint 20 százaléka ökológiai termesztésből származik, és prebiotikumos készítmény, ha valaki kedvezni szeretne bőre mikroflórájának. 

Mire figyelj: Ha véletlenül túl sokat fúj belőle az ember, akkor picit ragacsos érzet marad utána, igaz, ennek pillanatokkal később már nyoma sincs.

Kiszerelés és ár: 100 ml, 3 990 Ft

NIOD Superoxide Dismutase Saccharide Mist 2

NIOD Superoxide Dismutase Saccharide Mist 2

NIOD Superoxide Dismutase Saccharide Mist 2

A tesztelő bőrtípusa: kombinált, vízhiányos

Első benyomás: Óriási a flakonja, legalábbis egy sima arcpermethez képest mindenképp. Igaz, ez nem is sima arcpermet. A flakon designja minimalista, a készítménynek átlátszó, türkizkékes színe van, illatmentes (hurrá!).

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: 3-4 fújás elegendő belőle az arcra, én fújtam a nyakra, dekoltázsra is – és őszintén szólva az egész testemre szívesen fújkálnám egész nap, ha nem sajnálnám. Nagyon jó ez a mist, az, hogy hidratál, csak az alap nála, mint ahogyan az is, hogy nem képez réteget még akkor sem, ha napközben 2-3-szor megismétlem a fújkálását. Mivel szuperek az összetevői, mint bőrápolót is bevetettem, és minden reggel a fényvédő előtt is fújtam belőle. Mivel a flakon nagy, hétköznap nem cipeltem magammal, ellenben a strandra elvittem, és milyen jól tettem! Délutánra átmelegszik a bőr még akkor is, ha árnyékról árnyékra mozgok, szárazabb a medence vízétől, de ragad a naptejtől, mindezek közepette pedig úgy éreztem, éppen azt a plusz hidratálást-ápolást adta, ami nagyon ráfért a bőrömre. 

Erőssége: Nagyon szuper összetevői vannak, imádom benne, hogy még ezzel is adhatok plusz hasznos ápolást a bőrnek, nem csak egy kis illatot fújkálok rá. Ez utóbbi a másik erőssége számomra, hogy illatmentes. Nem szeretek semmit az arcomon, ami illatos, ezért nagyon jó érzés volt, hogy anélkül hidratálhattam, frissíthettem fel a bőrömet, hogy cukorkaillatban úsztam volna utána.

Mire figyelj: Szerintem ez a termék jóval több mint hidratáló arcpermet, láthatóan szebb a bőröm, mióta használom, pedig ennek csak 3 hete. Többet érdemel annál, hogy arcpermetként szétfújkáljuk, inkább használjuk az arcápolási rutinban, és örüljünk nagyon a képességeinek.

Kiszerelés és ár: 240 ml, 14 900 Ft

Kiehl’s Cactus Flowers „Tibetan Ginseng” Hydrating Mist 

Kiehl's Cactus Flowers "Tibetan Ginseng" Hydrating Mist

Kiehl’s Cactus Flowers “Tibetan Ginseng” Hydrating Mist

A tesztelő bőrtípusa: kombinált bőrtípus, a T-zónában zsírosodásra és bőrhibákra hajlamos

Első benyomás: Először a csomagolás fogott meg, amikor megláttam. Nagyon érdekelt, hogy a permet miatt zöld-e az egész spriccelős kis termék, vagy alapból zöld színe van. Közelebbről megvizsgálva maga a permetet rejtő flakon zöldell, de nagyon szép színben. A csomagolás tipikus műanyag, viszont PET 1-es megjelölésű, így mehet kiürülés után a szelektívbe, ahol újrahasznosítják remélhetőleg. A permet illata nem érezhető a használaton kívül, hiába szagolgattam a flakont, csak fújáskor jön elő a kicsit meghatározhatatlan alkoholos és növényes illat. 

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Imádtam fújkálni! Nagyon jól eloszlatta a permetet a flakon. Egyáltalán nem folyik, minden fújásnál viszonylag sok termék jutott a bőrömre. Nem éreztem szükségét, hogy a fújások után még kenegessem, mert nagyon picikére porlasztotta a permetet az arcomon, így csak fújtam és utána már mentem is dolgomra. Én 4 fújásnyi mennyiséget használtam az arcomra, és azonnal éreztem tőle a felfrissülést és némi hidratálást is. Az illata is frissítő, de az érzés is, amit okozott. Sminkkel is tökéletesen jól működött, bár én alapvetően vízálló szempillaspirált használok, de a korrektort, szemhéjsminket sem szedte le. 

Erőssége: A kicsi, kompakt mérete miatt szerettem. Pont belefért az övtáskámba a kézfertőtlenítő mellé, így a BKV-ról leszállva egyből fújtam az arcomra és adott egy kis komfortos érzést még a kánikulában is. Edzés után is jól esett használni. A 40 fokos kánikulai napokon legszívesebben az egész testemet befújtam volna ezzel, nem csak az arcomat.

Mire figyelj: Érdemes a hűtőben tárolni, mert a kánikulában még frissítőbb hatású lehet, ha a hideg permetet fújjuk az arcunkra. Egyetlen negatívum, hogy mindennapos többszöri használat mellett (4 fújás) nekem rohamosan fogyott a termék a flakonban. 

Kiszerelés és ár: 75 ml, 5 500 Ft

Lush Breath of Fresh Air Lush

Lush Breath of Fresh Air Lush

Lush Breath of Fresh Air Lush

A tesztelő bőrtípusa: kombinált

Első benyomás: Klasszikus fekete flakon a Lushtól, aminek tartalmát ezúttal Dado készítette. Kifújva a permet teljesen vizes állagú, friss, kellemes és enyhe, mondhatni egy fuvallatnyi „nyárillat”. Engem kicsit annak a kendőmnek az illatára emlékeztet, amit mindig elviszek magammal a vízpartokra, így egész évben napsütés- és tengerillatú lesz. Tényleg olyan hatást kelt amikor magadra spricceled, mintha fognád magad, és kinyitnád az ablakot hajnalban, hogy felfrissüljön a levegő. Spriccelheted a markodba, és úgy is beleszippanthatsz, akkor van egyfajta aromaterápiás hatása, de egyáltalán nem tolakodóan. Az instrukció alapján be kell hunyni a szemedet és úgy spriccelned az arcodba – ha így teszel, tényleg felébredsz.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Abszolút frissítő, kánikula idején kifejezetten hasznos, mert szépen lehozza a bőrről az izzadságot, zsírt, nyugtat és hűt is a benne lévő rózsakivonatnak és a pacsuliolajnak köszönhetően. Úgy is kipróbáltam, hogy vattára spricceltem, és áttöröltem vele az arcom, és meglepetésemre egy csomó koszt lehozott, pedig nem egy micellás vízről van szó. Én már használtam ennek a levendulás-rózsás változatát is, és azt tapasztaltam, reggel a legjobb az arcodra fújni ébredéskor. Nem szárít, nem csíp, hanem hidratál, finom puha lesz tőle a bőr.

Erőssége: Egyértelműen az, hogy vegán. És az, hogy tisztít, mattít és hidratál. Kánikula idején, amikor az arcom nekem amúgy is hajlamos a gyulladásra, kipirosodásra, ez a kis spray konkrétan életmentő volt, mert nyugtatta, egyensúlyba hozta a bőrt. Egy kis táskába is elfér!

Mire figyelj: Abszolút elégedett voltam ezzel az arcpermettel, nem tudom semmi ilyet kiemelni. 

Kiszerelés és ár: 100 gr, 2 190 Ft

Skintegra Nectar Regeneráló, Hidratáló Mist

Skintegra Nectar Regeneráló, Hidratáló Mist

Skintegra Nectar Regeneráló, Hidratáló Mist

A tesztelő bőrtípusa: kombinált

Első benyomás: Formás, picit nagyobb flakonban van, nekem tetszik a design. Maga a folyadék átlátszó, illatmentes, ez utóbbinak kifejezettem örültem.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: A kifújó nagyon szépen porlasztja a készítményt, 2-3 fújás jól célozva az egész arcra elegendő. A sminket nem bántja, nyugodtan mehet fölé is, nem folyik a bőrön, ahogy ráfújjuk, és hamar felszívódik. Ragacsos réteget nem hagy, ami nagy előnye, illetve nem vettem észre, hogy jobban, hamarabb kicsillogna a bőröm, mintha nem használnám. Hidratáló, és így frissítő hatása érezhető, jó érzés a bőrnek a melegben, de szerintem ha lemegy a nyár, akkor is érdemes lehet megtartani: nekem vízhiányos a bőröm, így örül mindennek, ami plusz hidratálást ad anélkül, hogy elnehezítené, és erre télen-nyáron szüksége van. Ha így vagy ezzel, ez a mist segíthet.

Erőssége: Hidratáló képessége mindenképp: érezhetően és láthatóan hidratálja a bőrt. Érdemes nap végén is kipróbálni, pláne ha egy strandolós napon vagyunk túl, szuper kellemes hatással van a bőrre, hidratálja, nyugtatja.

Mire figyelj: Nem utazóméret a kiszerelés, de nyaralásra feltétlen érdemes odacsomagolni.

Kiszerelés és ár: 150 ml, 5 800 Ft

Oriflame Optimals Urban Guard 3D Arcpermet

Oriflame Optimals Urban Guard 3D Arcpermet

Oriflame Optimals Urban Guard 3D Arcpermet

A tesztelő bőrtípusa: kombinált

Első benyomás: Pont olyan visszafogott, mint amit a permetektől megszoktunk. Enyhe, kellemes illata van, nem tolakodó, nem nehéz. Inkább frissítő, nem bántóan virágillatú.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Finoman porlaszt, nem tocsog tőle az arcom, 1-2 pumpát fújtam alkalmanként és az éppen elég volt, hogy mindenhová jusson belőle. Olyan érzés volt, mintha beálltam volna egy párakapu alá, és miután kilépek még mindig tart a hatása. Ami különösen jó volt benne, hogy a sminkem sem csúszott szét, ezért napközben is gond nélkül tudtam hidratálni az arcbőrömet. Hamar megszáradt és nem volt csapzott a fejem tőle.

Erőssége: Gyorsan megszáradt, nem volt az az érzésem, hogy egy lavór vízbe hajtottam a fejemet. Jól és tartósan hidratálta az arcomat, nekem ez volt az első mist élményem, de kimondottan jó érzés volt.

Mire figyelj: Ezek nem ránctalanító csodaszerek, ettől egy azonnali hidratálást várjunk és ne mást.

Kiszerelés és ár: 100 ml, 2 799 Ft

NUXE Very Rose Refreshing Toning Mist

NUXE Very Rose Refreshing Toning Mist

NUXE Very Rose Refreshing Toning Mist

A tesztelő bőrtípusa: száraz, érzékeny, ekcémára hajlamos

Első benyomás: A márkára jellemző letisztult formavezetésű a csomagolás, a halványrózsaszín palack a futórózsa legjellemzőbb színét idézi. És nem kell csalódnunk: a termék illata pont olyan, mintha az ember belefeküdne egy halom rózsasziromba.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Reggel és este használtam, és szuperkönnyed, frissítő érzést adtak a szép apróra porladó cseppek. Nem beszélve az isteni, üde rózsaillatról. Egyszerre 4-5 fújásnyit használva este még szükségesnek éreztem elkenni, de reggel nem tettem, élveztem, ahogy elpárolog az arcomról a hűsítő permet, mely pár pillanat után nyomtalanul eltűnt, kizárólag az üde érzést hagyva maga után. Sminkre nem próbáltam.

Erőssége: Szerelmes vagyok az illatába, mert egyszerre maximálisan rózsás és könnyed.

Mire figyelj: A szám érzékeny bőrét kicsit kiszárította, de ez az én óvatlanságomnak köszönhető. Nagyon szerettem, valószínűleg újra fogom venni a terméket.

Kiszerelés és ár: 200 ml, 4 590 Ft

Institut Esthederm Cellular Water Mist

Institut Esthederm Cellular Water Mist

Institut Esthederm Cellular Water Mist

A tesztelő bőrtípusa: normál

Első benyomás: A külső gyönyörű – mint a francia márkák esetében azt már megszoktuk. Szürke, ezüst, vagyis elegancia, visszafogottság. Az illat neutrális, ahogyan az egy arcpermettől várható. Használunk magunkon épp elég illatosított készítményt, az arcvíz esetében erre már tényleg nem vágyunk, igaz?

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: A permet finomabb nem is lehetne, pont erre vágyunk, ha nagy a meleg. Mintha egy állandó párakaput kapnánk, zavaró vízfolyás nélkül. Nekem két-három fújás elég is volt, és határozottan éreztem a felfrissülést, még mintha némi élénkülés is látható lett volna a bőrömön. Az energetizálás már nehezebb ügy, bár a termékleírás azt is ígéri. Ezt érezni nem éreztem, de attól még persze megtörténhetett.

Erőssége: A termék erőssége a természetesség. Nem csak azt értem ezen, hogy mentes számos mesterséges adalékanyagtól (ez ma már alap ennél a kategóriánál), inkább azt, hogy sejtszinten, a sejtjeink saját anyagával (sejtvíz) hidratál, vagyis csupán a szervezet saját folyamatait támogatja.

Mire figyelj: Bár naponta bármennyiszer használható, azért azt javaslom, takarékoskodj vele.

Kiszerelés és ár: 100 ml, 7 590 Ft

Vichy Normaderm Phytosolution Mattító Permet

Vichy Normaderm Phytosolution Mattító Permet

Vichy Normaderm Phytosolution Mattító Permet

A tesztelő bőrtípusa: kombinált

Első benyomás: A márkától megszokott dizájnú ez a permet is, mérete táskabarát. Illata friss, zöld illatnak mondanám, nagy melegben kellemes érezni magamon.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Minden szempontból frissítő érzés magunkra fújni, ráadásul szép egyenletesen tehetjük ezt, a pumps feje megfelelően adagolja a mennyiséget és jól porlasztja is azt. Mattító hatást ígér, ezt vártam tőle leginkább én is, tekintve, hogy a nyáron még inkább kicsillog a bőröm napközben. Alkoholos a készítmény, talán ezért is illan el gyorsan a bőrről, és ez is fokozhatja a frissítő hatást. A mattítást ne úgy várjuk tőle, hogy a kizsírosodott bőrünkre ráfújjuk és volt nincs fénylő réteg. Nekem úgy nem csinált semmit, ellenben ha tiszta papírzsepivel felitattam finoman a bőröm, majd utána rápermeteztem, akkor valóban tovább tartotta mattságát a bőröm, úgy, hogy nem nehezítette el a készítmény. Smink esetén is hasonló a helyzet, előzetesen érdemes felitatni zsepivel vagy mattító lapocskával a bőrt.

Erőssége: Frissítő hatású és ha jól használod, valóban segít, hogy mattabb legyen a bőr.

Mire figyelj: Hidratálja is a bőrt, de szerintem inkább felfrissít, mattít. 

Kiszerelés és ár: 100 ml, 6 499 Ft

Shiseido Ultimune Defense Refresh Mist

Shiseido Ultimune Defense Refresh Mist

Shiseido Ultimune Defense Refresh Mist

A tesztelő bőrtípusa: normál

Első benyomás: A csomagolása nagyon praktikus, ugyanis két kisebb kiszerelést tartalmaz a doboz, amik beleférnek egy kisebb táskába is. Illata nagyon kellemes.

Használatával kapcsolatos: Elégedett voltam a fújóka porlasztásával, nagyon finom szemcsés a permet, és egyenletesen szórja mindenhová az arcon. Érezhetően hidratál, ami jóleső érzés volt a nagy melegben. Hamar beszívódik, úgy tapasztaltam, smink fölé is kiváló, sem az arcsminkem, sem a szemsminkem nem folyt el tőle.

Erőssége: Nagyon finom az illata és kellemesen hidratál.

Mire figyelj: nincs, amit ígért, azt nyújtotta.

Kiszerelés és ár: 2 x 30 ml, 21 300 Ft

essence Hello Good Stuff! 3in1 Arcpermet

essence Hello Good Stuff! 3in1 Arcpermet

essence Hello Good Stuff! 3in1 Arcpermet

A tesztelő bőrtípusa: normál/kombinál

Első benyomás: Ár-érték aránynak megfelelő küllemet adtak hozzá, egyszerű, praktikus. Ha valaki szereti a gyümölcsillatokat, akkor a nem túl édes, dinnyés illata neki is tetszeni fog (egyébként létezik több illatváltozatban is). Inkább frissítő, mint édeskés, a permet pedig jólesően hűsít.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: A kezdeti félelmeim, hogy majd nagy cseppekben kapom az arcomra a permetet, az első fújás után szertefoszlottak. Ha jól fújod – körkörösen az arcod körül, a megfelelő távolságból – akkor szépen eloszlik a finom permet. Nem éreztem szükségét a az elkenésének, gyorsan felszívódott, bár én csínján bántam a fújással, a kevesebb több elve mellett maradva. Instant hatást várjunk tőle, hiszen ebben a hőségben gyorsan elmúlik a frissítő érzés, a jó hír viszont az, hogy utána nem marad ragacsos az arcod. Nyáron nem igazán sminkelem magam, így nem próbáltam alapozóra, de úgy hiszem, ezt nem is arra találták ki, hogy a sminkelt arcunkra fújjuk. 

Erőssége: A frissítő hatása ebben a nagy hőségben jól jött, de az arcomra nem szívesen fújok illatosított dolgokat, ugyanakkor ez egy szubjektív vélemény, másoknak lehet, hogy pont az illat miatt lesz nagy kedvenc.

Mire figyelj: Negatívuma, hogy viszonylag gyorsan elfogy, ha rendszeresen használod. 🙂

Kiszerelés és ár: 50 ml, 1 099 Ft

AVON Hydrate hidratáló és bőrvédő arcpermet

AVON Hydrate hidratáló és bőrvédő arcpermet

AVON Hydrate hidratáló és bőrvédő arcpermet

A tesztelő bőrtípusa: normál

Első benyomás: Praktikus csomagolású, táskákban is elfér. Kék-fehér a dizájn, ami könnyedséget sugall, tengervízre, hullámokra emlékeztető grafika látható rajta. Illata kellemes, de nem tart túl sokáig.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Brutál erős sugárban jön a permet, ez volt számomra a legnagyobb negatívuma, szinte alig porlaszt. Mivel csak egy területre tudtam így fújásonként juttatni, ezért három fújás is kellett belőle. Mindazonáltal frissítő volt a használata, hidratált érzetet nyújtott, és nem volt ragacsos száradás után sem. Nekem a szám körül kicsit érzékeny a bőröm, így ott pirossá vált tőle és égő érzet is volt, amikor ráfújtam, de fél perc után ez elmúlt és nem újult ki. Sminkre nem próbáltam, nagy melegben ritkán sminkelek.

Erőssége: Kompakt kiszerelésű, nagy melegben felfrissít.

Mire figyelj: Kifújáskor, eloszlatáskor figyelj, a porlasztása miatt.

Kiszerelés és ár: 100 ml, 700 Ft

Más is teszteltünk már

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top