nlc.hu
Trend

Rövid esküvői fátyol

Nem csak a hosszú nőies! – Sztárok rövid menyasszonyi fátyollal

A rövid menyasszonyi fátyol az ötvenes-hatvanas években volt hatalmas trend, egy közelmúltbeli sztáresküvő hatására azonban újra divatba jöhet.

Ariana Grande idén májusban ment feleségül szerelméhez, Dalton Gomez ingatlanközvetítőhöz. A ceremóniát az énekesnő montecitói otthonában tartották és csak a legszűkebb család, illetve baráti kör, összesen csupán húsz fő volt jelen. A sztár utóbb az Instagram-oldalán tudatta az örömhírt rajongóval és néhány fotót is megosztott az eseményről. 

Ariana Grande

Ariana Grande (Fotó: Instagram) Dalton Gomez ingatlanközvetítő

Grande egy Vera Wang menyasszonyi ruhában mondta ki a boldogító igent, melyhez egy rövid, masnival díszített fátyol tartozott. Az öltözék, különösképp a fátyol azt a kreációt idézte, melyet Audrey Hepburn viselt az 1957-es Mókás arc című filmben. 

Audrey Hepburn az 1957-es Mókás arc című filmben

Audrey Hepburn az 1957-es Mókás arc című filmben (Forrás: Profimedia)

A rövid menyasszonyi fátylak egyébként ebben az időszakban voltak leginkább divatban a sztárvilágban is. Marilyn Monroe például egy alig vállig érő fátylat viselt, amikor – szintén egy otthoni ceremónián – feleségül ment harmadik férjéhez, Arthur Millerhez. 

Arthur Miller és Marilyn Monroe esküvője

Arthur Miller és Marilyn Monroe esküvője (Fotó: Bettmann/Corbis/Getty Images)

Bár valamivel hosszabb, de szintén nem egy klasszikus, földet söprő fátyol volt az sem, melyben Priscilla Ann Beaulieu örök hűséget fogadott Elvis Presleynek 1967. május 1-jén, a Las Vegas-i Aladdin Hotelben. 

Elvis Presley és Priscilla Ann Beaulieu

Elvis Presley és Priscilla Ann Beaulieu lagzija (Fotó: Getty Images)

A hetvenes évektől inkább a hosszabb fátylak, illetve az azokat helyettesítő, más típusú fejdíszek, például a széles karimájú kalapok uralták a menyasszonyi divatot, a hírességek esküvőin is. A sorból pedig szinte senki sem mert kilógni.

Kenneth Branagh és Emma Thompson

Kenneth Branagh és Emma Thompson esküvője (Fotó: Georges De Keerle/Getty Images)

Emma Thompson bohém esküvői öltözékét 1989-ből minden idők legkülönlegesebb menyasszonyi ruhái között emlegetik, de – ez már ízlés dolga – gyakran kerül fel a legkatasztrofálisabbak listájára is. A szetthez mindenesetre egy igen egyedi fejfedő is tartozott, melyre a fátyol a hosszát tekintve inkább jelzésértékkel került fel. 

Kim Zolciak

Kim Zolciak (Fotó: Wilford Harewood/Bravo/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images)

Az elmúlt évek sztármenyasszonyainak körében a rövid fátyol a legkevésbé sem volt népszerű. Kim Zolciak amerikai médiaszemélyiség, a The Real Housewives of Atlanta című valóságshow szereplője azonban kivétel volt: 2011-es esküvőjén rövid fátylat választott egyébként meglehetősen giccses esküvői ruhájához. 

Ariana Grande rövid fátyla azonban, melyet egyébként a stylistja, Mimi Cuttrell javasolt a számára, most újra divatba hozhatja az ilyen típusú menyasszonyi fejdíszt. 

Még több menyasszonyi divat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top