nlc.hu
Trend

Testpermet teszt

A nyarak láthatatlan felfrissítői – Testpermeteket teszteltünk

Varázsütésre nem hatnak, de két-három fújásnyi testpermet valóban csodásan frissítő.

Ha még nem próbáltál testpermetet, könnyen gondolhatod róluk, csak holmi úri huncutságok, amik nélkül tökéletesen eltelhet bárki nyara. Nos, kétségtelenül reméljük, hogy senkinek sem egy kozmetikum határozza meg, miként telik a nyár, mégis, egy testpermet olyan felfrissülést és illatélményt adhat, amit érdemes kipróbálni legalább egyszer. Hat testpermetet teszteltünk az elmúlt hetekben, bevezetőnk pedig akár összegzésként is szolgálhat róluk – de olvassátok el inkább a tesztelők véleményeit, érdemes! 

Avon Planet Spa Aromatherapy Calm Testpermet

Avon Planet Spa Nyugtató Hatású Testpermet Eukaliptusszal és Mentával

Avon Planet Spa Nyugtató Hatású Testpermet Eukaliptusszal és Mentával

Első benyomás: Átlagos csomagolású kis flakon, mély színekkel. Az illata először kicsit erős, de pár másodperc után, a bőrön már nagyon kellemes.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Jól porlaszt a fújóka, kis cseppekben, egyenletesen jut mindenhová, így nem kellett elkenni, nem folyt le a bőrömön. Leginkább a karomon és dekoltázson használtam, a karon két-két fújás, míg a dekoltázsra egy is elég volt. Hűsítő, felfrissítő érzést nyújtott pár percig. Egyáltalán nem váltam tőle ragacsossá, meg sem éreztem, hogy rajtam van.

Erőssége: Jó és tartós illata van ennek a testpermetnek, valamint nagy előnye, hogy nem ragad tőle a bőr.

Mire figyelj: Nem negatívum, de első szaglásra túl erősnek tűnhet, de mint írtam, pár másodperc múlva már friss illata van, ami nagyon kellemes. Érdemes kivárni.

Kiszerelés és ár: 100 ml, 1 300 Ft

Eucerin Aquaphor Regeneráló Spray

Eucerin Aquaphor Regeneráló Spray

Eucerin Aquaphor Regeneráló Spray

Első benyomás: Egészen nagy flakonos a spray, ami a márkától megszokott designt kapta. Még nem találkoztam ilyen termékkel, a bőrnyugtató, száraz bőrre való készítményekhez inkább kenőcsös állagot társítanék. Ehhez képest ez egy egészen könnyed spray, de képességét lebecsülni nem szabad. Használat előtt fel kell jól rázni, és kb. 15 centiről fújni a bőrre. Nem kell tövig benyomni a szórófejet, anélkül is fúj kellő mennyiséget. Nagyon jól porlasztja, eloszlatja a készítményt, a nehezen elérhető helyeket, mint például a hátra is könnyedén befújhatjuk vele. Mikor a bőrre kerül, egy nagyon vékony, picikét habszerű, fehéres réteget ad, de ez azonnal eltűnik, amint szétkenjük a bőrön (vagy várunk fél percet).

Használatával kapcsolatos tapasztalatok:  Ez nem egy napközbeni hidratáló permetecske, ellenben nyaralásra mindenkinek szívből ajánlom elcsomagolni. Strandolós nap végén, mikor száraz a bőrünk a sok fürdőzéstől és még esetleg le is pirult, csodásan megnyugtatja, hidratálja, és mindezt úgy, hogy nem ragad ránk tőle a ruha. Nem szeretem, mikor a napozás után krémektől ragacsos a bőr, de ennél ilyet nem tapasztaltam. Érdemes talpaink ápolására is kipróbálni. Nekem a mezítlábazástól nagyon kiszárad a talpam, ezzel este befújva szuperül rendbe tette.

Erőssége: Brutális a hidratáló képessége, télen megváltás lehet a száraz bőrűeknek, most nyáron pedig szuper készítmény egy strandolós-napozós nap végén. Egyáltalán nem hagy ragacsos réteget, miközben finom puha lesz a bőr. Tetszett, hogy illatanyagmentes a készítmény, az összetevők természetes illatának köszönhetően egy kis púderes jellege van, de ez nem volt tolakodó számomra.

Mire figyelj: Egészen kis mennyiség is elég lehet belőle, inkább keveset fújj elsőre és később adagolj hozzá, ha még szükségesnek érzed. Hidratáló, ápoló hatása így is szuper, és nem lesz kényelmetlenül sok.

Kiszerelés és ár: 250 ml, 3 990 Ft

Lush Dirty Testpermet

Lush Dirty Testpermet

Lush Dirty Testpermet

Első benyomás: Nagyon tetszik a csomagolása, újrahasznosított fekete flakon, amit akár növénypermetezésre is használhatunk, ha kiürül. A Lush szokásához híven ezen a csomagoláson is rajta van a készítő illusztrált képe. A permet illatára elsőre azt mondtam, hm, ez inkább egy férfias illat, második fújásra azonban rögtön beleszerettem. Mint amikor naplementekor spriccelgetem a mentáimat, pont olyan isteni frissítő illat szállt fel, csak sokkal esszenciálisabban, erőteljesebben.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok:  A flakon nagyon finomra porlasztja a permetet, olyan picire, hogy egységesen eloszlik mindenhova, nem kell és nem is igen lehet utána elkenni a permetet. Erőteljes illatú, elég belőle egy fújás is, ha az egész ruhámra permeteztem, akkor mondjuk kettő-három. Fontos, hogy semmiféle nyomot nem hagyott a ruhán, és a bőrön sem maradt utána semmilyen érzet, teljesen észrevétlen volt, miközben az illata tartósnak bizonyult.

Erőssége: Őszintén szólva teljesen beleszerettem ebbe az uniszex illatba, és nemcsak én. A párom külön megkért, hogy vegyek neki ilyet, és kisebb harc alakult ki köztünk a flakonért. Az a jó benne, hogy férfinek és nőnek is nagyon jól állnak ezek a finom illóolajok (a kakukkfű és fodormenta amúgy is nagy kedvencem). Finoman illatosítja a ruhát, egész nap tartja az illatot, sőt a lakást is illatosítja. A jógamatracomra is spricceltem belőle, és hetek után is még mindig éreztem rajta az illóolajok egyvelegét. Ez a testpermet hihetetlenül sokoldalú, nekem nyáron teljesen kiváltja a parfümöt, mert olyan könnyed, tartós „viselet”. Szerencsére elég nagy kiszerelésű, ezért alig fogyott belőle annak ellenére, hogy mindketten „locsoljuk” magunkra. Külön érdeme, hogy vegán. Szívesen kipróbálnám a többi illatban is.

Mire figyelj: Szembe azért ne kerüljön! 

Kiszerelés és ár: 200 ml, 7 600 Ft

Mexx Whenever Wherever Casual Citrus & Rose Testpermet

Mexx Whenever Wherever Casual Citrus & Rose Testpermet

Mexx Whenever Wherever Casual Citrus & Rose Testpermet

Első benyomás: Csomagolása elegáns, a flakon könnyű, műanyagból készült, mérete praktikus, a napi táskámba is elfér. Tetszik a színe, az áttetszősége, igazán nyárias. Illata könnyű, nyári és ahhoz képest hogy testpermet, egészen tartós is.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Finoman, egységesen porlaszt, nem szükséges elkenni: egyrészt nem folyik meg, másrészt gyorsan elpárolog és nem marad tapadós a bőr tőle. Napi kétszer körülbelül 4 fújás elegendő volt számomra belőle. Plusz hidratálást nem éreztem, mégis üdítő volt ráfújni bőrömre, az illata pedig anélkül vett körbe, hogy azt túlzónak éreztem volna a nyári melegben. 

Erőssége: Frissítő érzést ad, még utazás közben is szívesen fújtam belőle magamra, a meleg hónapokra ezért tökéletes választásnak gondolom. 

Mire figyelj: Nem tapasztaltam.

Kiszerelés és ár: 250 ml,  3 699 Ft

Nuxe Body Exalting Fragrant Water

Nuxe Body Exalting Fragrant Water

Nuxe Body Exalting Fragrant Water

Első benyomás: Letisztult, enyhén rózsaszínes színű, egyszerű, hosszúkás üvegben van a termék, aminek nagyon finom zöld teás, citrusos illata van. A permetet nagyon jól porlasztja és adagolja a fújókája.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Szép egységesen jut a bőrre a permet, jól körbe lehet fújkodni magunkat. Mivel nagyon tetszik az illata, a teljes testemre fújtam, a hajamra a karomra, ruhámra. Illata igazán frissítő, ami hosszú távon kitart, nekem most nyáron parfüm helyett is tökéletes. Nem hagy ragacsos érzetet, illetve a ruhán sem hagyott foltot.

Erőssége: Isteni illata van, aki szereti a citrusos, teás illatokat, odáig lesz tőle.

Mire figyelj: Nem tudok ilyet mondani, a legjobb parfümpótló az elmúlt tíz évből amivel találkoztam, tökéletes a nyárra.

Kiszerelés és ár: 100 ml, 11 240 FT

Bruno Banani Body Splash Testpermet – Cheeky Cassis

Bruno Banani Body Splash Testpermet

Bruno Banani Body Splash Testpermet

Első benyomás: A csomagolása visszafogott, ízléses, csajos. Édeskés, intenzív illata van, és meglepően tartós.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Nagyon finomra porlaszt, tetszett, hogy nem kellett utána elkenni, és nem maradt ragacsos érzet sem utána. Napi 3-4 alkalommal használtam, csak testre, arcra nem. Plusz hidratálást nem éreztem, de kimondottan frissítően hatott. Száradás után észrevétlen volt a bőrömön.

Erőssége: Nagyon kellemes illatot hagy maga után, nyári melegben parfüm helyett is tökéletesen beválik.

Mire figyelj: Nem találtam negatívumot, elégedett vagyok vele.

Kiszerelés és ár: 250 ml, 3 699 Ft

Ezeket is leteszteltük már

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top