nlc.hu
Trend

Botrányt okozott a LEGO játékaira hasonlító valódi pisztoly

Színes játékpisztolyra hasonlító, valódi fegyver ellen tiltakoznak az Egyesült Államokban

Valódi fegyverhez készült színes Lego-kocka borítás keltett felháborodást az Egyesült Államokban. Az amerikai cég által kínált módosítás ellen, amellyel Lego-játékpisztoly külsőt adnak egy igazi pisztolynak, a dán játékgyártó is tiltakozott.

A utah-i Culper Precision nevű cég tájékoztatása szerint a Glock 19-es fegyver testreszabásával készülő Block-19 a „lövősportok tiszta élvezetét emeli ki”.

A fegyverek ellen kampányoló szervezetek felelőtlennek és veszélyesnek nevezték a terméket. Emlékeztettek arra, hogy az Egyesült Államokban emelkedik a gyerekeket is érintő fegyverbalesetek száma, tavaly több mint 140-en vesztették így az életüket.

Shannon Watts, az Everytown for Gun Safety nevű szervezet munkatársa közölte, hogy a Block-19 miatt kapcsolatba léptek a dán LEGO Csoporttal, amely ezután levélben követelte a LEGO kockákra emlékeztető borítás gyártásának beszüntetését.

A Culper Precision szerint azért döntöttek a Block 19 piacra dobása mellett, hogy megmutassák, „a lőfegyver mindenkié”, és „felelősen birtokolni és használni a lőfegyvereket valóban élvezetes tevékenység”. Hozzátették, hogy csak az vásárolhat lőfegyvert, akinek törvényes engedélye van rá.

A gyártó cég elnöke, Brandon Scott azt mondta a Washington Postnak, hogy miután ügyvédjével tárgyalt, arra jutott, hogy enged a LEGO kérésének. A Block 19 azóta eltűnt a cég weboldaláról, igaz, az Instagram-oldalukon még elérhető a fent is látható fotó.

LEGO játékra hasonlító fegyver okozott botrányt az Egyesült Államokban

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az Egyesült Államokban törvénytelen olyan gyerekjátékot előállítani, amely pontosan úgy néz ki, mint egy valódi lőfegyver, de arról nem rendelkezik a szabály, hogy fegyvergyártó nem készíthet játékra hasonlító valódi pisztolyt.

További friss híreink:

  • Szomorú hír érkezett a Nicolas Cage főszereplésével tervezett Tiger King sorozatról
  • Merkely Béla szerint a negyedik hullám miatt nem lesznek korlátozások
  • Emmy-díj jelölések: tarolt az HBO, magyar jelölt a listán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top