nlc.hu
Trend

Saját archívumukból dolgozó divatházak

20 év után turbózták fel JLo ikonikus ruháját, és Diana hercegnő emlékezetes táskáját

A 2021-es trendeknek megfelelő módon értelmezték újra Diana hercegnő egykori nagy favoritját, a bambuszfogantyús Gucci táskát. De Jennifer Lopez ikonikus dzsungelmintás ruháját is újratervezték!

A Gucci divatház még  a II. világháború után rukkolt elő bambuszfogantyús táskákkal. A megoldást a korabeli alapanyaghiány áthidalására találta ki az alapító Guccio Gucci fia és a divatház akkori vezetője, Aldo Gucci, Japánból ugyanis könnyen lehetett bambuszt importálni. A bambuszfogantyús táskák ikonikussá váltak, az egyik modellt pedig a kilencvenes évek elejétől Diana hercegnő is gyakran viselte. A táskát most Alessandro Michele, a divatház kreatív igazgatója aktualizálta a 2021-es trendeknek megfelelően. A kiegészítőt Diana táskaként dobták piacra, többféle színben és méretben.

Diana hercegnő Gucci táskával

Diana hercegnő a Gucci táskával 1996-ban és a kiegészítő 2021-es modellje (Fotók: Gucci/Getty Images)

A nagy múltú divatházak esetében egyébként a legkevésbé sem számít ritkaságnak, hogy korábbi, ikonikus dizájnjaikat előveszik az archívumból és a kor irányzataihoz, követelményeihez igazítva újraértelmezik azokat. Így tett például néhány éve a Valentino divatház. Valentino Garavani még 1968-ban tervezett delfti porcelán ihlette ruhákat, a 2013/14-es őszi-téli kollekció megalkotásakor pedig az akkori kreatívigazgató-duó, Maria Grazia Chiuri és Pierpaolo Piccioli élesztették újjá a stílust.

Valentino Garavani kreációi 1968-ból és egy delfti porcelán ihlette darab a 2013/14-es kollekcióból(Fotók: Getty Images)

Valentino Garavani kreációi 1968-ból és egy delfti porcelán ihlette darab a 2013/14-es kollekcióból (Fotók: Getty Images)

A Versace divatháznál szintén bevett szokás leporolni az emlékezetes kreációkat. A biztosítótűs estélyi, melyben Liz Hurley megjelent a Négy esküvő és egy temetés című film 1994-es premierjén, például időről időre visszaköszön a márka kollekcióiban, legutóbb 2019-ben kapták elő. 

A biztosítótűs ruha

Liz Hurley biztosítótűs ruhája és a kreáció 2018-as, újragondolt változata (Fotók: Getty Images)

Szintén divattörténelmi jelentőségű Versace darab Jennifer Lopez dzsungelmintás ruhája, melyet a a 2000-es Grammy-gálán viselt. A holmi gyakorlatilag „összenőtt” a sztárral, az azóta eltelt bő két évtizedben számos újragondolt változatban viselte, 2014-ben például egy videoklipben, pár hónapja pedig egy blúzból és nadrágból álló szett formájában.

Jennifer Lopez Versace ruhája

Fotók: Getty Images

A Versace kifutóján legutóbb 2019 őszén bukkant fel a dizájn némileg újraértelmezett formában, melyet maga Jennifer Lopez mutatott be

Királyi stílus

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top