nlc.hu
Trend

Magyarországon lesz a Bocuse d’Or európai döntője

Magyarországon mérhetik össze tudásukat Európa legjobb séfjei

2022-ben ugyanis hazánkban rendezik meg a Bocuse d’Or európai döntőjét.

„Fantasztikus hírrel szolgál a Magyar Bocuse d’Or Akadémia: 2022 márciusában Budapest ad otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének!” – számoltak be a hírről a Facebook-oldalukon. 

Legutóbb 2016-ban tartották Budapesten a világ egyik legrangosabb, kétévente megrendezett főzőversenyének európai döntőjét, amire jövő tavasszal 20 országból érkeznek majd csapatok. A zsűri tagjai Budapesten választják majd ki azokat az európai országokat, amik részt vehetnek a Bocuse d’Or 2023-as lyoni világdöntőjén.

„Megnyerni ezt a versenyt, fantasztikus és felejthetetlen élmény volt. Remélem, hogy a hazai versenyen újabb magyar séfnek lesz lehetősége bemutatkozni az európai mezőnyben. Ráadásul fiatal magyar séfek százai nézhetik majd a legjobbakat, és ismét megismerhet hazai alapanyagokat az európai nagyközönség” – idézik Széll Tamás, aki 2016-ban első lett a séfverseny európai elődöntőjén, egy évvel később, a döntőben pedig negyedik helyezést ért el, és különdíjat is szerzett. 

(via Telex)

Bocuse d'Or

Kóstolásra vár a zsűri a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or világdöntőjében Lyonban 2019. január 30-án, az eredményhirdetés napján (Fotó:
MTI / EPA / Alex Martin)

Még több cikk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top