nlc.hu
Trend

Az oltatlan 60 év fölöttiek nyilatkozata

Írásban kell nyilatkozniuk a be nem oltott 60 év fölöttieknek

A háziorvosok felkeresik a még nem be nem oltott időseket, akiknek nyilatkozniuk kell, kérik-e az oltást vagy sem.
Idősek oltása

Magyarország pár hónappal ezelőtt még az európai élvonalban volt az koronavírus elleni átoltottság szempontjából, ám mostanra ez az előny eltűnt. Jelenleg 59 százalék a beoltottak aránya itthon, ez már csak a 17. helyre elég 28 ország rangsorában.

Hasonló a helyzet a a 60 év felettieknek körében is: nálunk ennek a korosztálynak a 77 százalékát oltották be, van olyan uniós tagország, ahol ez az arány 100 százalék. Közben a háziorvosokra újabb feladat hárul: egyenként kell felkeresniük a még be nem oltott, 60 fölötti pácienseket – számolt be az RTL Híradó.

A háziorvosoknak egy nyilatkozatot is ki kell töltetniük az idősekkel arról, hogy kérik-e vagy sem az oltást. A csatornának nyilatkozó háziorvos azt mondja: az eredményről hetente kell jelentést tenniük a kormányhivataloknak, ami újabb terhet ró rájuk.

A megkérdezett háziorvos tapasztalata szerint kevesen vannak, akik a személyes felkeresés után mégis kérik az oltást. Az ő praxisában a nem regisztráltak 80 százaléka továbbra sem hajlandó beoltatni magát.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI / Vasvári Tamás)

Oltás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top