nlc.hu
Trend

Amazon.hu átverős oldal

Vigyázat! Visszaélnek az Amazon nevével, bankkártya-adatokat halásznak

Ne dőlj be a Facebook szponzorált posztjának!

Múlt hét közepén tűntek fel a Facebook szponzorált posztjai között az Amazon.hu hirdetései, amiben 99% kedvezménnyel, pár száz forintért ajánlgatják a Segway Ninebot ES2 elektromos rollerét – hívja fel az olvasók figyelmét a Telex.

Vigyázat! Visszaélnek az Amazon nevével, bankkártya-adatokat halásznak

Az Amazon Magyarország nem létezik.

A hirdetésre a Facebook Ad Library adatai szerint kb. 85 ezer forintot költött valaki, és 50-60 ezer ember hírfolyamába kerültek be a reklámok. A probléma ezzel csupán az, hogy Amazon.hu nem létezik, az oldal csalás.

A lap szerint a hirdetésre kattintva egy klasszikus átverős oldalra jutunk, ujjongó (kamu) kommentekkel, kattintgatós nyereményjátékkal, majd a végén, miután már a szállítási címet is megadtuk, egy apró betűs résszel, hogy a szuper kedvezményhez egy partneri szerződést kell kötnünk, ami mindössze 25 euróba kerül, persze meg kell adnunk hozzá a  bankkártya-adatainkat… Ez persze egyáltalán nem jó ötlet.

Az efféle csalásokat általában feltört Facebook-oldalakkal szokták futtatni, amiket átneveznek, majd a hozzá csatolt hirdetési fiókkal és kártyaadatokkal vásárolnak hirdetést. A magyar amazonos akció nem ennyire kifinomult, az oldalt frissen hozták létre, mindössze 18 követője van, a hirdetést vallószínűleg lopott kártyaszámmal adták fel.

Nem árt vigyázni

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top