nlc.hu
Trend

Őszi kabátok oszlop alkatúaknak

Ilyen fazonú kabátokat válassz őszre, ha oszlop alkatú vagy!

Farmerdzsekik, klasszikus ballonkabátok és a többi előnyös fazon, oszlop alkathoz...

Ha a vállad és a csípőd nagyjából egyforma széles és a derék-has vonalában sem vagy sokkal karcsúbb vagy épp teltebb, akkor az oszlop alkatúak közé tartozol. Mutatjuk, melyek a számodra legelőnyösebb kabátfazonok az idei ősz legtrendibb darabjai közül!

Öves

Oszlop alkat esetén egyértelműen arra érdemes törekedned, hogy a vállaidat és a csípődet szélesebbnek, míg a derekadat vékonyabbnak mutasd. Ezt a legegyszerűbben deréköves ruhadarabok viselésével érheted el. A kabát hosszától, anyagától függetlenül tehát mindenből előnyösek számodra az öves modellek. Az összhatásra pedig még inkább rásegíthetsz, ha a ruhadarabon a váll és/vagy a csípő vonalában hangsúlyos elemek, például széles gallér, látványos zsebek találhatók.

Őszi kabátok oszlop alkatúaknak

Lelőhelyek: Mohito, Reserved

Klasszikus ballon 

Az előző bekezdésben említett okokból oszlop alkatúként a klasszikus, deréköves ballonkabátok is a barátaid lesznek, ezek ugyanis ránézésre a homokóra sziluett irányába módosítják az alakot. Ezen belül is válaszd lehetőleg a széles gallérral és vállrésszel szabott, dupla soros gombolású változatokat!

Őszi kabátok oszlop alkatúaknak

Lelőhelyek: Reserved, Mohito

Farmerdzseki

Farmerdzsekiből keresd szintén vagy a legalább a csípő vonaláig érő öves, vagy pedig a rövidebb, de vállban, ujjakban szélesebben, bővebben szabott modelleket! Még jobb, ha a dzsekin olyan díszítés vagy panel található – mint az alábbi, bal oldali darabon –, mely optikailag szélesebbnek mutatja a váll és a mellkas területét, míg a derék vonalában keskenyít. 

Őszi kabátok oszlop alkatúaknak

Lelőhelyek: Mango, Mohito

Válltöméses-dupla soros

A határozott, egyenes vagy enyhén bővülő szabású, válltöméses kabátok voltaképpen a test természetes vonalait követik, ám a vállakat és a csípőt szélesebbnek, kerekebbnek mutatják, a dupla soros gombolás optikailag „összehúz”, középre vonzza a szemet, ezáltal ránézésre karcsúsítja a derekat. A letisztult, szofisztikált megjelenés pedig már csak hab a tortán.

Őszi kabátok oszlop alkatúaknak

Lelőhelyek: Zara, Reserved

Oversize

Oszlop alkatúként bátran viselheted a szupertrendi oversize kabátokat is, legyenek azok akár egyszínűek, akár – ez még jobb választás – mintásak. A lényeg, hogy a csípő vonalánál mindenképp hosszabb modellt válassz, viszont ha nem vagy kimondottan magas, lehetőleg legfeljebb térdig érőt! Az ilyen holmik ápol és eltakar jelleggel gyakorlatilag teljesen elrejtik a test valódi formáit – így annak esetleges előnytelenségeit is. 

Őszi kabátok oszlop alkatúaknak

Lelőhelyek: H&M, Stradivarius

Még több őszi trend

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top