nlc.hu
Trend

Divatos mintás kötött pulóverek

Így néznek ki Diana hercegnő kedvencei 2021 őszén – Mintás kötött pulóverek divatja

Végigjártam egy plázányi üzletet, mutatom, milyen mintás kötött pulóvereket találhatunk.

Az egész a nyolcvanas évek retró őrületével indult, aminek köszönhetően szupermenők lettek a mintás kötött pulóverek, akár még az olyan extrém darabok is, amikből jó párat láthattunk már Beverlyn A Goldberg család sorozatban. Ennél is nyomósabb érvnek számított, mikor Harry Styles birkás kötött mellénye Diana hercegnő előtt tisztelgett, és a néhai hercegnő öltözködésére irányuló, soha nem lankadó figyelem megújult erővel terelődött pulóvereire. Tudjátok, a fekete bárányosra, a lámásra vagy a koalásra, amik épp úgy ikonikussá váltak, mint nagyjából minden, amit valaha felvett. 

Mindennek már két éve. Két nagyon hosszú, nagyrészt siralmasan depresszív éve, ami ha sok másnak nem is, a kényelmes kötött pulcsiknak igazán kedvezett. Divat lett talpig kötöttbe bújni, a pulóverek mellett a ruhák, nadrágok, sortok is népszerűek lettek, nem csoda, egészen mutatós alternatívaként szolgálnak a melegítőre. Divatban vannak most, az őszi-téli szezonban is, a pulóverek esetén pedig a norvég mintástól a batikolton át a virágosig mindenre láthattunk ajánlást a kifutókon.

Dolce & Gabbana
Megnézem
Összes kép (6)

Fast fashion óriásaink azonban úgy tűnik, mérsékelt lelkesedéssel vetették bele magukat a pulóverbizniszbe, már ami a mintákat jelenti. Darabszámban nincs hiány, a H&M online pulóver részlege például 215 darabot számlál, kár, hogy üzletükbe betérve egyetlen értékelhető mintás darabot sem találtam. De nem ők az egyetlenek, a márkák döntő többsége a tompa, neutrális színekkel jellemezhető trendre hangolódott rá, amikből mellényektől az oversize pulcsiig mindent árulnak.

De hol vannak a minták? Nos, íme a felhozatal.

Norvég mintás pulóverek

A norvég, és minden hasonszőrű, színes sorokba rendezett mintakavalkád népszerű, sajnos azonban a crop fazon is trend, aminek köszönhetően egy halom pulcsi extrán rövid derekú lett. Ezt ugyan a nadrág derékmagasságával valamelyest kompenzálhatjuk, azért kétségtelen tény, hogy plusz két centi sokat dobna ezeknek a pulóvereknek a hordhatóságán.

Norvég mintás pulóverek Mango

Norvég mintás pulóverek: Mango

Nézelődni azonban érdemes, mi több, szükséges, online pedig alapvetés. Ez próbafülkés kalandozásaim summája is lehetne, hisz mégis, kinek van rá ideje, hogy egy márka több üzletét is felkeresse, mert abban, amit kiválasztott, pont nincs a neten kinézett ruha? Így jártam én is a pulóverekkel, ezért mutatok még néhány témába vágót, amik érdekesek lehetnek a norvég minták szerelmeseinek.

Norvég mintás pulóverek: Zara - Superdy - Answear Lab

Norvég mintás pulóverek: Zara – Superdy – Answear Lab

Csíkos és kockás pulóverek

A csíkos pulóver olyan, mint a virágos nyári ruha: megunhatatlan és megkerülhetetlen az adott évszakban. Most sincs belőle hiány, sokkal inkább fantáziában, bevállalós színkombinációkban, izgalmas csíkozásokban. Sajnos azt tapasztaltam, hogy az 5-10 ezer forintos kategóriában kevés az esély, hogy látványos és hordható darabokat találjunk, még jóval felette is gyakori a visszafogottság, lásd a Pepe Jeans kínálatának e szép, de semmi extra darabját. Bár bízom benne, hogy a következő hetekben érkeznek újdonságok, egyelőre ebbéli vágyainkat jobb, ha a kockás mintákkal igyekszünk kielégíteni. 

Csíkos és kötött pulóverek: Mango - Pepe Jeans - Pull&Bear

Csíkos és kötött pulóverek: Mango – Pepe Jeans – Pull&Bear

A sakktábla és kárókockás, ami népszerű, a méretes kockák afféle comfy módon látványosak, bár sok múlik a színválasztáson, a kontraszton. Ha leszámítjuk azt, hogy testalkatunkat erősíthetik, egészen jópofa pulóvereket találhatunk.

Csíkos és kockás pulóverek: Uterqüe - Max&Co - Zara - Uterqüe

Csíkos és kockás pulóverek: Uterqüe – Max&Co – Zara – Uterqüe

Extra minták

Ők lennének azok a látványos, szokatlan, időnként talán a gyerekosztályra kívánkozó, máskor a nyolcvanas éveket eszünkbe juttató darabok, amik szintet lépve a valami mást kínálják. Adhatják az ihletet Degas balerinái, a graffitik, Diana hercegnő birkás pulóvere vagy Miki egér, az eredmény vonzza a tekintetet. Hogy kinek mi fér bele, az már csak egyéni ízlés kérdése, én azért roppantul sajnáltam, hogy a netes kínálat töredéke bukkant fel az üzletekben.   

Mintás pulóverek: Desigual - Zara - Desigual

Mintás pulóverek: Desigual – Zara – Desigual

Bár a farmer adja magát, hogy társítsd velük, az igazság az, hogy ennél rugalmasabban is kezelhetjük ezt a mit mivel hordjunk kérdést. Egy vidám mintás pulóver a maga puha anyagával szuper társa lehet egy csinos midiszoknyának, vagy bőr miniszoknyának is, kettejük kontrasztja szépen a hétköznapok laza szintjére rántja azok elegáns/szexi jellegét, miközben a szett divatos, látványos marad.

Mintás pulóverek: Asos - Shein - Asos

Mintás pulóverek: Asos – Shein – Asos

Ez is őszi divat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top