nlc.hu
Trend

Arielle Sidney upcycling alkotásai

Így lesz dizájnerruha a kék ikeás táskából

Az amerikai lány elsősorban szórakozásból készíti ötletesebbnél ötletesebb ruhakölteményeit. A TikTokon imádják.
Arielle Sidney

Művészi szinten űzi az upcycling műfaját az amerikai Arielle Sidney. A 22 éves kaliforniai egyetemista szórakozásból kezdett különféle hulladékokból, csomagolóanyagokból ruhákat és kiegészítőket varrni. Az egyik első alkotása egy kék ikeás szatyorból készült ruha volt, a hozzá illő kalapokkal, maszkkal és táskákkal.

@ariellesidney_

I can't believe I made this ikea bag dress à month ago😮 what even is time ##AltRocktober ##xyzbca ##fashion101 ##closettour ##bts ##backtoschool2020

♬ No Wind Resistance! - Kinneret

„Néhány nappal azután, hogy megkaptam a varrógépemet, egy barátommal elmentünk az Ikeába. Viccből vetette fel, hogy készítsek ruhát az ikeás táskákból, és pedig igent mondtam. Így kezdődött” – mesélte Arielle a Vogue-nak.

@ariellesidney_

Y'ALL I FOUND MY OLD SIM CARDS AND IT'S FULL OF FORGOTTEN VIDEOS LIKE THIS ONE ##TikTokFashionMonth ##pourtoi

♬ original sound - RememberBackWhen

A lány a karantén hónapjaiban folytatta az ötletesebbnél ötletesebb kreációk készítését, alkotásait pedig az Instagramon és a TikTokon azóta is megosztja a nyilvánossággal. Utóbbin mostanra több mint 100 ezer követőt és több mint 2 millió lájkot gyűjtött.

Sidney az újrahasznosított darabok mellett normál ruhaanyagokból is készít – a legkevésbé sem szokványos – öltözékeket, melyeket vagy ő maga hord, vagy elad. „Azt mondanám, hogy a stílusom művészi és egy kicsit vintage, mert őszintén szólva szinte bármit hajlandó lennék felvenni. Akik ismernek engem, már semmilyen öltözékemen nem lepődnek meg” – mondta az interjúban.

@ariellesidney_

Not the wind trying to literally blow me away ##spacegirl

♬ Space Girl - Frances Forever

Saját videói közül a legnagyobb kedvence az, amelyiken egy tükör előtt táncolva mutat be egy hagyományos ruhaanyagból készült kreációt. Azt mondja, ez volt az első olyan videó, amikor szerinte a megfelelő szögben sikerült beállítania a kamerát, ezért annyira büszke rá.

Még több tiktokker!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top