nlc.hu
Trend

Furgon lett az otthonuk

Elegük lett az albérleti díjból, beköltöztek egy furgonba

512 ezer forint helyett csupán 8 ezret költenek a havi lakhatásukra, amióta a saját furgonjukban laknak.

Egy brit házaspárnak elege lett, hogy havi 1200 fontot (512 ezer forint) fizetnek albérletre, ezért úgy döntöttek, inkább felújítanak egy furgont és abban élnek tovább. Chris Buxton és Reanna Mash már régóta gondolkodott a költözésen, mivel utáltak havi 1200 fontot fizetni a lakbérre és a számlákra – írja a Metro.

„Elegem volt abból, hogy havi 1200 fontot fizessek lakbérre és számlákra olyan kapzsi tulajdonosoknak, akik soha nem a mi érdekeinket tartották szem előtt” – dohogott Chris. A 28 éves férfi és felesége ezért úgy döntöttek, belevágnak életük kalandjába és furgonba költöznek.

Vettek egy Mercedes kisteherautót 2800 fontért (1,2 millió forint) és ráköltöttek még 13 ezer fontot (5,5 millió forint). Mostantól viszont inkább csak spórolnak vele.

Távlati tervük egy tengerparti megálló (Illusztráció: Pexels.com)

Távlati tervük egy tengerparti megálló (Illusztráció: Pexels.com)

„Az egyetlen rendszeres havi költségünk most havi 20 font (8 ezer forint), ami fedezi a fűtési költségünket, a gázfogyasztásunk pedig csak 35 fontba (15 ezer forint) kerül hat hónapra. A megtakarításaikból utazásokat terveznek, Svédország, Marokkó és Kelet-Európa is az úti céljaik között van.

Hosszabb távon pedig arról álmodoznak, hogy vesznek egy telket Portugáliában, ahol élveznék a melegebb éghajlatot és a furgon ott is kényelmes szállásul szolgálna, ha épp nem utaznának sehova.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top