nlc.hu
Trend

Laura az amputálás után a modellkarriert választotta

Amputálták a lábát, ezután a modellkarriert választotta

A 35 éves londoni Laura Armstrong tavaly áprilisban esett át a bal lába amputálásán. A felépülése óta azon dolgozik, hogy megvalósítsa régi álmát, és modell legyen.

Egy ritka csontbetegség és több tumor vezetett odáig, hogy Laura elveszítette a bal lábát. A lány már a műtétje előtt is álmodozott arról, hogy modellként dolgozzon, de akkoriban még attól tartott, hogy nem olyan típus, akit a modellügynökségek keresnek. A műtétje óta azonban megjött az önbizalma, és jelentkezett a Zebedee ügynökséghez, akik a szakmában híresek arról, hogy rokkant modellekkel is dolgoznak – írja a brit Mirror.

Laura Armstrong

Laura Armstrong önbizalma megjött az amputálás óta (fotó: Profimédia)

Laura meglepően gyorsan kapott munkákat az ügynökségtől, számos különböző kampányban vehetett részt. Dolgozott együtt a Papa Johns étteremlánccal, de szerepelt a Transport for London kampányában is. Az is előfordult, hogy egy reklám kedvéért egy edzőteremben kellett sportolnia, súlyt emelnie és jógáznia, amit nagyon szórakoztatónak talált. Ezt a munkát azért is nagyon szerette, mert több rokkant Zebedee modellel dolgozhatott együtt, akikkel jó csapatot alkottak. A modellkedés előtt Laura irodai ülőmunkát végzett, és a lábfájdalmai miatt járóbot segítségével közlekedett. Komoly fájdalmai rendesen megnehezítették a mindennapjait. A ritka csontbetegségével együtt született, a fájdalom egész életében elkísérte, és a helyzete azután vált tarthatatlanná, hogy több tumor is kifejlődött benne. Mivel a kemoterápiái sikertelennek bizonyultak, az amputáció lett a megoldás, amit nem bánt meg, és nem morfondírozott sokat azon, igent mondjon-e rá. Előtte morfiumon élt, és most nagyon örül annak, hogy a fájdalom végre eltűnt az életéből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top