nlc.hu
Trend

Levegő alapján mutatja ki a fertőzést az új koronavírus-szonda

5 perc alatt kimutatja a fertőzést az új koronavírus-szonda

A befújt levegő alapján állapítja meg a koronavírus-fertőzöttséget egy új szonda.
Koronavírus mikroszkóp alatt

A gyorsteszteknek köszönhetően viszonylag gyorsan és egyszerűen meg lehet állapítani, hogy valaki megfertőződött-e a koronavírussal. A jövőben viszont még gyorsabban eredményt kaphatunk eredményt egy új módszerrel.

Az Infostart vette észre a Phys.org cikkét, amelyben egy újfajta koronavírus-szondát mutatnak be. Az eszköz a befújt levegő alapján öt perc alatt megmondja, hogy az illető hordozza-e a koronavírust.

A kilélegzett levegőt elemző szondák eddig is voltak, de nem voltak hordozhatók. Hszing Ji Ling és munkatársai olyan kényelmes és pontos szondás tesztet akartak kifejleszteni, amely alkalmas sok ember helyszíni tesztelésére. A készülék egyelőre prototípusként létezik.

A módszer 3,8 százalékos hamis negatív és 0,1 százalékos hamis pozitív arányt mutatott, ami a PCR-tesztekhez hasonló, de a módszer jóval gyorsabb. A kutatók szerint a szonda a későbbiekben új eszköz lehet a koronavírus csendes terjedésének csökkentésére a közösségekben.

(Kiemelt kép: Pixabay/BlenderTimer)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top