nlc.hu
Trend

Ajándékokkal köszönik meg a varjak az etetést

Ajándékokkal köszöni meg a varjúcsalád, hogy etetik őket

A varjak apró ajándékokat hagynak a nőnek, aki rendszeresen tesz ki ennivalót nekik.
Varjú ül egy rozsdás kerítés tetején

Amikor Tango Steinke beköltözött a virginiai otthonába, egyből észrevette, hogy zajos kis szomszédjai vannak egy varjúpár személyében. A nő egyáltalán nem bánta, hogy a lakása mögött fészkelnek a madarak, sőt, még segített is nekik.

Steinke nagy állatbarát, és nemcsak a környéken élő más madarakat és mókusokat, hanem a Doc és Dottie névre keresztelt varjakat is etetni kezdte. Nagyjából egy hónap után egészen különleges kapcsolat alakult ki közöttük, a varjúpár rendszeres látogató volt a nőnél, és ha nem kaptak kaját, addig károgtak, amíg nem érkezett meg az elemózsia. A varjak nagyon okos állatok, egy franciaországi szabadidőparkban például varjakkal szedetik a szemetet. 

Ezzel viszont még nem ért véget az amerikai nő története, a varjak ugyanis nagyon hálásak voltak, hogy a nő egész télen folyamatosan ételt tett ki nekik. Köszönetüket apró ajándékokkal fejezték ki. A nő egyik nap egy szürke kavicsot talált a teraszán, később pedig gomb, pénzérme, makk, fémdarab, kőtörmelék volt a meglepetés.

A nő azt mondja, nagyjából havonta egyszer lepik meg a madarak valamivel, az ajándékokat egy külön üvegben gyűjti.

Tavaly tavasszal aztán bővült a család varjúéknál, egy fióka született, a három madár pedig most már az egész környék kedvence.

Korábban egy amerikai férfi is részese volt annak a különleges élménynek, hogy az általa támogatott varjúcsalád ajándékokkal halmozta el.

(The Dodo)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Pete Nuij)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top