nlc.hu
Trend

A neve hasonlít Putyinéra, fenyegetik az éttermet

Fenyegetések sorát kapja egy francia étterem, mert a névadó ételük neve hasonlít Putyinéra

A La Maison de la Poutine (A Poutine háza) étteremnek a közösségi médiában kellett elmagyaráznia, hogy az égadta világon semmi közük Vlagyimir Putyinhoz.

Hasábburgonya, sajt és szósz. Nagyjából ebből a három összetevőből áll össze a poutine nevű kanadai, pontosabban québeci étel, amit Kanadán kívül is lehet kapni néhány helyen. Azonban a háborús őrület ezt az ételt is utolérte, ugyanis a neve feltűnően hasonlít az orosz diktátor, Vlagyimir Putyin nevére.

Egy adag poutine

Egy adag poutine-t kérek! (Fotó: Pixabay)

A poutine-t árusító éttermeknek most nem olyan jó, például a francia La Maison de la Poutine még online fenyegetéseket is kapott – írja a Business Insider.

Az étterem Twitteren próbálta védeni magát.

A névadó ételünk Quebecben született még a múlt század ötvenes éveiben, és rengeteg történet született már arról, hogyan. Egy azonban biztos: a poutine-t lelkes szakácsok készítik, akik örömet és kényelmet szeretnének adni a vásárlóknak.

– írta a cég, ami két éttermet üzemeltet Franciaországban, egyet Párizsban, egyet pedig Toulouse-ban, ami egyben kifejezte szolidaritását is az oroszok által megkínzott ukrán néppel. Múlt héten egy québeci étterem a poutine nevét is megváltoztatta az étlapján, hogy így tiltakozzon Vlagyimir Putyin diktatúrája ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top