nlc.hu
Trend

Putyin 4,5 milliós olasz luxuskabátja

Putyin 4,5 milliós olasz luxuskabátban parádézott Moszkvában

Az orosz éves átlagbér kétszeresébe kerül az a luxuskabát, amelyet Vlagyimir Putyin viselt egy háborúpárti ünnepségen.

Pénteken tartották szerte Oroszországban a Krím-félsziget elcsatolásának nyolcadik évfordulóját, és ennek alkalmából Vlagyimir Putyin orosz elnök ünnepi beszédet mondott a moszkvai Luzsnyiki stadionban.

Putyin több tízezer ember előtt méltatta az Ukrajna ellen indított, általa csak különleges katonai hadműveletnek nevezett inváziót, bár a lelkesedést beárnyékolja, hogy nézők nagy részének kötelező volt a részvétel. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Krím Oroszországhoz csatolásának nyolcadik évfordulója alkalmából rendezett koncerten Moszkvában 2022. március 18-án.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Krím Oroszországhoz csatolásának nyolcadik évfordulója alkalmából rendezett koncerten Moszkvában 2022. március 18-án (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik pool/Ramil Szitdikov)

Ám az orosz elnök fellépése nem csak emiatt kapott figyelmet. Többen kiszúrták, hogy

Putyin egy 12 ezer eurós, vagyis nagyjából 4,5 millió forintba kerülő, olasz, Loro Piana márkájú luxuskabátot viselt.

A kabát egyébként nagyjából kétszer annyiba kerül – 1,445 millió rubel – mint a éves orosz átlagbér.

A kabátválasztás azért is visszás, mert az Oroszország elleni szankciók hatására óriásit gyengült a rubel, nehéz idők várnak az orosz emberekre, a nyugati vállalatok kivonulása után pedig a Kreml azt bizonygatja, hogy nélkülük is jól meglesznek.

(Daily Mail via Telex)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top