nlc.hu
Trend

Házi praktikák karikás szemekre

Karikás szemek: mutatunk pár házi praktikát, ami segíthet

A szem alatti karikákat otthon is tudod enyhíteni, ha betartod a tanácsokat.

Akinek karikás a szeme, jól tudja, mennyire zavaró tud lenni, hiszen állandó fáradt kifejezést ad az arcnak. Általában három okra vezetik vissza a szem alatti karikákat: genetika, rossz vérkeringés és életmód. Akinek genetikai okból sötétebb a bőre a szeme alatt, annak nyilván nem fognak használni a házi praktikák, de az életmódon és a vérkeringés serkentésén tudunk dolgozni a következő tanácsok megfogadásával.

Előzd meg a karikák kialakulását!

1. Elég alvás

Nagyon egyszerűnek hangzik, de amilyen könnyű, olyan hatásos módszer az alvás. Figyelj oda arra, hogy ne legyen túl lapos a párnád, és ha lehet, inkább válaszd a háton fekvést a karikák megelőzésének érdekében. Érdemes már két órával lefekvés előtt abbahagyni a telefonnyomkodást is – vagy legalább sötét módban nyomkodni –, hogy ne rontsa az alvás minőségét.

2. Kevesebb só

A túl sok sófogyasztás okozhat vizesedést, ami nem kerüli el a szemed alját sem, aztán jól felpuffad, ami miatt megint csak fáradtan néz majd ki az arcod. Ha egy kicsit visszaveszel a sóból, jobb eséllyel elkerülnek a szem alatti karikák és puffadás.

3. Hidratálás

Nem hidratáló krémre gondolunk jelen esetben, hanem sok vízre, amivel belülről tudod megszépíteni a bőrödet. A hidratálással nemcsak a karikák csökkennek majd a szemed alatt, de úgy általában az arcbőröd sokkal szebbé válik. Tarts mindig kéznél egy palackot tiszta vízzel, hogy ne felejts el eleget inni napközben.

Nő a tükörben

Házi praktikák a szem alatti karikákra (Kép: Getty Images)

Szabadulj meg a karikáktól!

Mandulaolaj

A mandulaolaj gazdag E-vitaminban és K-vitaminban, ami remek hír a szem alatti bőrnek, mert mindkettő javítja a vérkeringést, ezzel csökkenthetők a karikák. A mandulaolaj gyulladáscsökkentő is, ami pedig segíthet a reggel jellemző szemek alatti puffadáson. A mandulaolajat minden este érdemes használni, gyengéden belemasszírozni a szem alatti bőrbe, és néhány hét múlva örülni a kisebb karikáknak.

Krumpli

A burgonya nemcsak A és C-vitamint tartalmaz, amelyek hidratálják, hanem keményítőt és más enzimeket is, amik segítenek világosítani a bőrt és megszabadulni a sötét karikáktól. A felhasználásához sem kell sokat barkácsolni: lereszelünk egy fél burgonyát, leszűrjük a levét és egy teáskanál mézet keverünk a reszelt krumplihoz. Ezt a keveréket kell felvinni a szem alatti bőrre, 30 percig hagyni hatni, majd nedves ruhával letörölni. Pár hét és látványos lesz az eredmény.

Zöld tea

A zöld tea tele van koffeinnel, amely segíthet a szem alatti erek összehúzódásában, csökkentve a gyulladást a vénákban és a bőrben, így világosítva a sötét karikákat. A filteres zöld teát leforrázzuk, hűtőben lehűtjük, majd ráhelyezzük a szem alatti bőrre 30 percre. Ha nem filteres teát használunk, akkor a tealeveleket forrázás után keverjük össze egy kevés vazelinnel, így könnyebben felkenhető a bőrre.

Jég

A duzzanat csökkentése és a karikák halványítására jó módszer a hűtés is, ugyanis a hatására összeszűkülnek az erek, ettől világosodik a bőr. Ehhez bármit lehet használni, ami hideg, az uborkaszelettől kezdve a hideg kanálig, de talán a legegyszerűbb, ha jégkockákkal hűtöd le a szemed alatti területet.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top