nlc.hu
Trend

Nemi erőszak az orosz-ukrán háborúban

Megkínoztak és lelőttek egy 23 éves lányt Bucsában

Az ukrán ombudsman szerint az oroszok a a nemi erőszakot háborús fegyverként használják.

Ukrajna emberi jogi főbiztosa szerint az oroszok tudatosan, háborús fegyverként használják a nőkön elkövetett nemi erőszakot, a segélyhívó telefonszámokon tömegével jelentkeznek az áldozatok – számolt be a Telexen is megjelent riportjában a Deutsche Welle.

Az áldozatokat legtöbbször súlyosan bántalmazták, megkínozták vagy meglőtték. A beszámolók szerint az orosz katonák szinte minden esetben csoportos erőszakot követtek el részegen vagy bedrogozva.

Bucsa, 2022. április 20. Négy embert temetnek, akik az orosz csapatok városukban tartózkodása idején haltak meg a Kijev közelében fekvõ Bucsában 2022. április 20-án

Négy embert temetnek, akik az orosz csapatok városukban tartózkodása idején haltak meg a Kijev közelében fekvõ Bucsában 2022. április 20-án (Fotó: MTI/AP/Emilio Morenatti)

Sokan nem élték túl az oroszok kegyetlenkedéseit, köztük volt a 23 éves Karina, akit Bucsában megkínoztak, majd fejlövés végzett vele.

A nemzetközi bíróság eddig már több, mint 400 esetben indított eljárást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top