nlc.hu
Trend

Proksa Szandra a szétnyílt hasizomról

Proksa Szandra a szülés óta szenved a szétnyílt hasizma miatt: „Nem csak esztétikailag, de egészségügyileg sem jó”

Gyermeke születése óta szenved ezzel az egykori szépségkirálynő.

Proksa Szandra egykori szépségkirálynő kisfia hamarosan hároméves lesz, de még mindig küzd a szétnyílt hasfalával. Edvárd nagyon nagy baba volt: 4150 grammal és 58 cm-rel született, így hatalmasra nőtt a pocakja a várandóssága végére, ezért szülés után 1,5 centire volt szétnyílva a hasfala. Az évek alatt valamit javult a helyzet, de magától nem jött rendbe. Szandra két éve elkezdett járni egy Love Your Belly elnevezésű tornára, de pont akkor kezdődött a pandémia, így abba kellett hagynia. Most, hogy a járvány véget ért, újra szeretné kezdeni.

proksa szandra terhes
Megnézem
Összes kép (2)

„Folyamatosan edzek, főként futok, leginkább ez a hatékony számomra. Emellett csak oldalirányú hasizom-gyakorlatokat szabad csinálnom a szétnyílt hasfalam miatt. Eléggé zavar ez az állapot, mert annyira meg van lazulva a hasizmom, hogy ha eszem, utána sokkal nagyobbnak tűnik a hasam, mint valójában. Reggel még teljesen lapos, de ahogy eszem valamit, rögtön meglátszik. És azt gondolom, hogy nem csak esztétikailag, de egészségügyileg sem jó ez az állapot, így mindenképp változtatni szeretnék. Annak idején ez a torna nagyon hatásos volt, úgyhogy újra el fogok járni” – mondta a TV2 Életmódi műsorvezetője.

Proksa Szandra

Fotó: Proksa Szandra

Pintér Adrienn kislánya születése után végezte el a Love Your Belly módszer oktatóképzést, amit kifejezetten a szétnyílt hasfal regenerációjára alkalmaznak. Rengeteg embert érint, nemcsak frissen szült kismamákat.

„Nekem szerencsém volt, engem nem érintett ez a probléma, de rengeteg embert igen. Sokan azt gondolják, hogy ez kizárólag anyukákkal történik, de férfiak is küzdenek ezzel, sőt, van aki így születik. Sokkal több az érintett, mint azt elsőre gondolnánk. Teljesen egyéni, hogy ki mennyi idő alatt regenerálódik. Éppen ezért egyénileg, személyre szabottan kell kialakítani a gyakorlatokat és folyamatosan változtatni kell az edzéstervet. A torna mellett a hétköznapi dolgokra is figyelni kell, hogyan emelsz, mit eszel és mennyi vizet iszol. Ez kb. teljes életmódot jelent, nem szimplán a tornát. Ha szétnyílik a hasizom, ez örök probléma lesz. Mindig figyelni kell erre, ez nem oldódik meg teljesen soha, de sokat lehet rajta javítani. Nem magam miatt tanultam meg ezt a módszert, hanem,  ha olyan vendég jön hozzám személyi edzésre, akinek ilyen problémája van, akkor tudjam, hogy mit szabad  vele edzeni,  és mi az, amit nagyon nem lehet. Hosszú távú tervem, hogy tartok majd Love Your Belly konzultációkat is, akiknek erre a módszerre van szükségük. Az oldalamon is így vannak kialakítva a csomagok” – mondta el az nlc-nek Pintér Ada.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top